"آری دیدار سرگئی میرونوف، رییس فراکسیون حزب عدالت روسیه، با احمد مسعود رهبر جبهه مقاومت و گفت وگوی شان در باره مسایل افغانستان به معنای این است که کشورهای منطقه، از آن میان روسیه در صدد بازنگری راهبردی خود در قبال افغانستان هستند. آنچه کشورهای منطقه از آن میان روسیه را وادار به بازنگری کرده، علنیشدن پیوندهای گروه طالبان با امریکا است. در آغاز که گروه طالبان به قدرت رسیده بود، کشورهای منطقه طالبان را به حیث یک گروه ضدامریکایی میدانستند و تصور میکردند که امریکا در افغانستان شکست خورده است. اما رویدادهای دوسال پسین نشان داد که امریکاییها تنها از افغانستان دوریگزینی کردهاند، نه اینکه شکست خورده باشند. در ضمن، در این دو سال ثابت شد که طالبان نه با پیروزی نظامی، بلکه از راه معامله در دوحه قطر به پیروزی رسیدهاند. اکنون همگان میدانند که طالبان دشمن امریکا نه، بلکه متحد این کشور است. جوبایدن به صراحت گفت، که طالبان متحد ما است و در سرکوب القاعده با ما همکاری میکند. از همین جا است که بسیاریها طالبان را واگنر امریکایی نامگذاری کردهاند. وقتی طالبان متحد امریکا باشند، طبیعی است که این قضیه برای کشورهای منطقه نگرانیزا است. روسیه نگران مرزهای آسیای میانه است. طالبان هزارها جنگجوی طالبان پاکستانی/ تی تی پی را به شمال انتقال دادهاند. در شمال، گروههای تروریستی تجمع کردهاند. اینها تهدیدی برای امنیت کشورهای آسیای میانه و روسیه است. بنابراین، حق روس ها است که راهبرد خود را در قبال افغانستان بازنگری کنند. من دیدار احمد مسعود با رییس حزب عدالت روسیه را در همین راستا میدانم".
"با بررسی رفتار سیاسی، سیاستمدار، سرگئی میخائیلویپ میرونوف زادهٔ ۱۴ فیبروری۱۹۵۳ آشکار است که این سیاست پیشه، نگاه به شرق دارد. دیدارهای بیشمار، میرونف با مقام های ایران در سالهای ۱۳۸۳ تا ۱۳۹۰ زمینه ساز توسعه پیوندهای ایران و روسیه گردید و امروز شاهد هستیم ایران و روسیه بصورت مسئله ی و موضوعی در رویدادهای جهانی با هم مشارکت دارند. این کهنه سیاستمدار با پیشینه روسیه، شناخت خوبی از کارکردهای نهادها و ساختارهای اجتماعی کشورهای آسیای دارد. فعالیت های سیاسی میرونوف در پیوند با ایران، موفقیت های بزرگی برای روسیه به همراه داشت . اکنون با این پیشنه میرونوف، باید گفت: این سیاستمدار با پیشینه در حال ارزیابی، شرایط امروز افغانستان است . گزارش های میدانی حکایت از عدم توانای گروه طالبان در توسعه رفاه و ثبات جامعه افغانستان دارد. ادامه حکومت طالبان با چنین سیاستی، منجر به گسترش فقر و مهاجرت خواهد شد .همین دو عامل می تواند تهدیدات امنیتی جدی برای کشورهای منطقه را فراهم آورد . گروه طالبان اجازه درز اطلاعات و اخبار واقعی و درست از افغانستان به بیرون کشور را نمی دهد . بنابراین برای دولتمردان شناخت وضعیت افغانستان را مشکل نموده است . از همین روی تصمیم گیری برای تعیین سیاستی در قِبال اوضاع افغانستان، نیازمند کسب اخبار و اطلاعات دقیق از جامعه افغانستان است . چنین نشست ها و رایزنی ها با هدف کسب و تبادل اطلاع از وضعیت عوامل موثر بر جامعه افغانستان است . و بدیهی است از مرحله شناسایی وضعیت کنونی افغانستان تا مرحله گرفتن تصمیمات جدید و تعیین سیاست نوین راه درازی در پیش است".
"بنابراین اوصاف، می توان گفت: جامعه افغانستان از ثبات برخوردار نیست و بحران های اجتماعی و اقتصادی، جامعه افغانستان را تهدید می کند. سیاستمداران باهوش رویدادها را پیش بینی می نمایند و به تناسب رویدادهای آینده سیاست دفاعی و امنیتی اقتصادی و سیاسی را برنامه ریزی می کنند. دیدار میرونوف با احمد مسعود رهبر جبهه مقاومت ملی افغانستان در این راستا قابل توصیف و توجیه است . و همه شاخص ها و عوامل نشان می دهند که شخصیت و ظرفیت جبهه مقاومت ملی افغانستان، رشد و قوتِ بایسته ی و شایسته ی، برای قدرت گرفتن در افغانستان نیست. همین نبود شایستگی در جبهه مقاومت ملی برای کسب قدرت سیاسی موجب گردیده کشورها و قدرت های پیرامون افغانستان، به عنوان واقعیت مسلط بر افغانستان، طالبان را شناسایی دوفاکتو کنند، که همین رویه را روسیه نیز در پیش گرفته است . چنانچه ارزیابی های آینده نشان دهد، که جامعه افغانستان بستر تغییرات گردیده است، و سیاستمدارانِ کشورهای پیرامون افغانستان در پشتیبانی از گروهای مخالف طالبان تغییر موضع خواهند داد".
"دیدار سرگئی میرونوف، رهبر حزب عدالت و معاون پارلمان فدراسيون روسيه با احمد مسعود به خاطر وضعیت نامطلوبی که در سراسر مرزهای تعیین شده و زیر اقمار روس است صورت گرفته، روسیه و همه ای کشورهای که صاحب فهم هستند و پس برده ای بازی ها را دیده می توانند مطمئنن راه خود را از این گروه جدا می کند و باید هم جدا کند، برای این که هر دولتی که در کنار این گروه ایستاد می شود، او دولت یعنی دشمنی با مردم افغانستان می کنه، شما به صورت قطعی می دانید که 99 درصد مردم افغانستان با این حکومت یا گروه بر سر اقتدار نیست".
"خواسته های مردم افغانستان در دیدارها و همکنشی ها در نظر گرفته شود. چون در افغانستان هم اکنون حقوق بشر وجود ندارد، مکتب وجود ندارد اقتصاد وجود ندارد قانون اساسی وجود ندارد، پرچم وجود ندارد، هیچ چیز وجود ندارد و هویت کشور ما گرفته شده است. و هرکسی که می خواهد با اینها همکنشی کند، همکنشی شان از نگاه حزب ملی خط سوم و همه ای جریان های سیاسی خلاف خواسته های مردم افغانستان است و این کار معدوم به شکست خواهد بود. برای اینکه مردم افغانستان این ها را به رسمیت نمی شناسند و شما حق ندارید بدون رای مردم افغانستان با همچنین یک گروهی که حکومت را گرفته وارد مذاکره و یا همکنشی شوید. اگر وارد همکنشی می شوید، همکنشی شما از دیدگاه مردم و سیاسیون افغانستان پذیرفتنی نخواهد بود و در آینده های بسیار نزدیک این معدوم به شکست خواهد شد. بنابراین دولت کنونی و یا پر قدرت روسیه به این مسئله پی برده که برای ما این درد سر بسیار کلان است ولی به آدرس که رفته او آدرس مکمل افغانستان نیست و آنها در محدوده ای خود شان می توانند تصمیم بگیرند. آنها درسطح مردم افغانستان تصمیم گیر نیستند. مردم افغانستان امروز به نیروهای بسیار قوی و به لک ها و میلیون ها انسان پیرو دارد، یعنی مردم های پاک، یعنی مردم های که نی با جمهوریت کثیف چپاول بود و نی با این قاتلان بوده. اینها آدرس های مردم افغانستان است. مردمی که از میان مردم برخواسته و برای پاسخ به نیازمندی های مردم، پس شما آدرس های تان را تغییر بدهید و این همکنشی را با همه ای نیروهای سالم اندیش افغانستان تنها شما را نمی گوییم. برای امریکا، برای جرمنی و اروپا گفته شده است، برای ایران، برای هند گفته شده است و برای شما هم میگیم. که به آدرس های مردم افغانستان شما رجوع کنید. بلی احمد مسعود شخصیت خوب است، من به او کار ندارم ولی اونا نمی توانند نمایندگی از کل مردم افغانستان کنند".
"از دید من، سفر احمد مسعود به مسکو و دیدار وی با مقام های روسیه، به ویژه معاون دومای روسیه آقای میرنوف، تحول بزرگی در راستای جان گیری مقاومت مردم افغانستان در برابر گروه طالبان و تغییر دیدگاه های روسیه درباره ای گروه طالبان است. روسیه خطر ناشی از حضور و جا به جایی روز افزون تروریستان را در افغانستان درک کرده و به این نتیجه رسیده است که رژیم طالبان، بستر ساز تروریسم در منطقه است. همچنان، آن طوریکه گفته شده نشست بعدی نیز به اشتراک احمد مسعود، صورت خواهد گرفت، و این نشست به موضوعات کلیدی جنگ و صلح افغانستان که تاثیر آن بر تمام منطقه محسوس است، می تواند پیامی باشد برای طالبان و حامیان شأن که هرگونه تروریستی در افغانستان و تلاش برای مختل کردن امنیت منطقه بواسطه تروریستان، با واکنش جدی روسیه مواجه خواهد شد و این مسئله موجب نگرانی و توجه جدی روسیه است".
"به باور من، اگر روسیه از روند مقاومت مردم افغانستان در برابر گروه طالبان پشتیبانی کند، رژیم تروریستی طالبان به زودی دچار شکست های مخصوصا در شمال افغانستان خواهد شد که در این صورت، جبهه مقاومت می تواند تضمینی را در جهت تامین امنیت مناطق همجوار در شمال افغانستان مخصوصاً مناطق همسرحد با کشورهای آسیای میانه، فراهم سازد. این به نوبه خود می تواند در بیرون شدن از وضعیت کنونی کمک کرده و از رشد روز افزون خطر ناشی از حضور گروه های تروریستی در شمال افغانستان، جلوگیری کند. این در واقع، پیام قوی روسیه به تروریسم منطقه ای و حامیان شأن است که نشان می دهد روسیه با جدیت وضعیت در منطقه را زیر نظر دارد و با اتحاد با نیروهای ضد طالبان، توانایی مهار هرنوع تهدید را خواهد داشت. واکنش روسیه در اصل، اتحاد جدید شکل گرفته در برابر تروریسمی است که قرار است امنیت روسیه و مناطق پیرامونی را تهدید کند".
" فدراسیون روسیه همیشه به افغانستان به عنوان یک همسایه خوب احترام گذاشته و به آن احترام می گذارد و همواره پیوندهای خوبی با رهبران هر حزبی برای حفظ صلح در افغانستان و جمهوری های آسیای مرکزی شوروی پیشین نگهداشته است".