اعدام ۱۶۰ مقام و نظامی حکومت پیشین از سوی گروه طالبان در یک سال پسین

© @https://twitter.comپرچم طالبان
پرچم طالبان - اسپوتنیک افغانستان  , 1920, 20.12.2023
عضو شوید
گروهی از فعالان جامعه مدنی و حقوق بشری زیر نام "حرکت سرنوشت و کانون فرهنگی هزاره‌های هامبورگ" به مناسبت روز جهانی حقوق بشر (۱۰ دسمبر برابر با ۱۹ قوس) ادعا کرده است که در جریان یک سال گذشته طالبان دست‌کم ۱۶۰ مقام و نظامی حکومت پیشین در افغانستان را اعدام کرده‌اند.
به گزارش اسپوتنیک به نقل از صدای افغانستان، در بیانیه این گروه از مدافعان حقوق بشر همچنان آمده است: "با وجودی که طالبان ادعای دروغین آوردن اصلاحات می‌کنند اما مردم در افغانستان آزادی انتقاد و پرسش از عملکرد این گروه را ندارند، حقوق زنان و دختران شدیدا نقض می‌شود و آزادی بیان و رسانه‌ها هم با محدودیت روبه‌‌رو است".

فعالان جامعه مدنی و حقوق بشری از جهان خواسته‌اند تا منابع مالی و حمایتی گروه طالبان را قطع کند.

اعمال فشار بیشتر بر طالبان خواست دیگری است که این فعالان و مدافعان حقوق بشر از جهان مطرح کرده‌اند.
محقق: گروه طالبان باشندگان ۱۷روستا را در‌ دایکندی و غور کوچ اجباری داده‌اند - اسپوتنیک افغانستان  , 1920, 22.08.2023
واکنش سازمان ملل در مورد اعدام های غیرقانونی طالبان


گفتنی است که افغانستان زیر سلطه طالبان در بیش از دو سال گذشته با شدیدترین نوع نقض حقوق بشر روبرو بوده است.

گروه طالبان که با حقوق بشر دشمنی آشکار دارند، داشتن انتظار تامین آن از سوی این گروه توهمی بیش نیست.

به‌رغم واکنش‌ها و نگرانی‌های شدید نهادهای جهانی مدافع حقوق بشر با آن‌هم نیروهای طالبان فعالان حقوق زن و مدافعان حقوق بشر را به‌گونه خودسرانه بازداشت و شکنجه کرده و در موارد زیاد به قتل رسانده‌اند.گروهی از فعالان جامعه مدنی و حقوق بشری زیر نام "حرکت سرنوشت و کانون فرهنگی هزاره‌های هامبورگ" به مناسبت روز جهانی حقوق بشر (۱۰ دسمبر برابر با ۱۹ قوس) ادعا کرده است که در جریان یک سال گذشته طالبان دست‌کم ۱۶۰ مقام و نظامی حکومت پیشین در افغانستان را اعدام کرده‌اند.

این گروه از فعالان مدنی و حقوق بشری روز دوشنبه، ۲۷ قوس، در بیانیه‌ای گفته است که در این مدت ۵۶ کارمند حکومت پیشین نیز از سوی طالبان شکنجه شده‌اند.

آنان همچنان گفته‌اند که بیش از ۱۶میلیون زن در افغانستان تحت سلطه طالبان از همه حقوق‌شان محروم و سرکوب شده‌اند.

در بیانیه آنان آمده است: "ده‌ها تن آزادی‌خواه و رزمنده‌گان جبهه مقاومت ملی نیز بعد از اسارت اعدام صحرایی شده‌اند".

در بخش دیگر از بیانیه فعالان مدنی و حقوق بشر تصریح شده است که با گذشت ۷۵ سال از تصویب اعلامیه‌ جهانی حقوق بشر در حال حاضر شهروندان افغانستان با نقض جدی حقوق ده‌ها تن آزادی‌خواه و رزمندگان جبهه مقاومت ملی نیز بعد از اسارت اعدام صحرایی شده‌اند.
یادآوری می کنیم، که گروه طالبان پس از یک معامله پیچیده و پنهان با امریکا در دوحه پایتخت قطر، در پانزدهم ماه اگوست سال ۲۰۲۱ کنترل افغانستان را به دست گرفت و از آن زمان تاکنون با رفتار تندروانه شهروندان افغانستان به ویژه بانوان را به تنگنا قرار داده است.
اکنون اگرچه در افغانستان همه ظواهر اسلامی برقرار و محفوظ است و نمازهای جماعت و نماز جمعه از دیگر زمان ها بیشتر برقرار است و صدای اذان بلند و حتی گسترده تر از دوره های پیشین است، منتها ترس ووحشت حاکم بر جامعه استوار، فقر در حال گسترش، درونمایه اسلام یعنی عدالت و رعایت حقوق مردم و آنچه اسلام برای آنها ظهور کرد، وجود ندارد.
در ماه های پسین یورش های جبهه های مخالف گروه طالبان بر جنگجویان این گروه افزایش پیدا کرده و تاکنون صدها تن از جنگجویان این گروه در یورش های جبهه های مخالف این گروه کشته و زخمی شده اند.
نوار خبری
0
برای شرکت در گفتگو
ورود به سیستمیا ثبت نام کنید
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала