محکمه جنائی بینالمللی متهم به نادیده گرفتن وضع افغانستان و فلسطین شد
16:02 11.12.2023 (بازآوری شدن: 16:08 11.12.2023)
© Depositphotos.com / SergPoznanskiyДеревянный молоток судьи
© Depositphotos.com / SergPoznanskiy
عضو شوید
روزنامه بریتانیایی به زبان مالزیائی نیو استریتس تایمز بیانیهای صادر کرده که به نظر وی، محکمه جنائی بینالمللی (ICC) به یک نهاد حقوقی بیوجدان غرب تبدیل شده است که به دستور ایالات متحده احکام صادر میکند.
به گزارش اسپوتنیک، اکنون کاملاً واضح شده است که ایالات متحده و متحدانش در مورد نظم جهانی مبتنی بر قوانین جدی نیستند. ببینید با چه صدای بلند آنها عمر البشیر رئیس جمهور سابق سودان را به نسل کشی در دارفور متهم کردند. اخیراً، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه به دلیل وضعیت اوکراین به همان اندازه با صدای بلند به همین موضوع متهم شد. مدیریت این روزنامه در بیانیه ای رسمی اعلام کرد که محکمه جنایی بین المللی با بی شرمی به اجرای آنچه گفته شده بود، هجوم آورد و گویی یک نهاد قانونی غرب است.
نیو استریتز تایمز خاطرنشان کرد که محکمه بین المللی جنایی در انتخاب موضوعات برای مطالعه بی انصافی است - صحنه های بلندمدت نسل کشی مانند فلسطین، سوریه، عراق و افغانستان را نادیده می گیرد.
"جنایتکاران جنگی کجا هستند؟ آنها در جاده های کشورهای قدرتمند و متحدان آنها قدم می زنند. قدرت عادت کثیفی به پرورش معافیت از مجازات دارد، اما محکمه جنایی بین المللی، تحت دیکته غرب، انتخاب می کند که چه کسی را مقصر بداند و چه کسی را نه. بیشتر و این نشریه نتیجه گرفت که کشورهای بیشتری اعتبار غرب را زیر سوال می برند.
اسرائیل در 7 اکتوبر مورد حمله راکتی بیسابقهای از نوار غزه به عنوان بخشی از عملیات سیل الاقصی که توسط شاخه نظامی جنبش فلسطینی حماس اعلام شد، قرار گرفت. پس از این، جنگجویان این سازمان وارد مناطق سرحدی در جنوب اسرائیل شدند و به سمت نظامیان و غیرنظامیان آتش گشودند و بیش از 200 گروگان را نیز گرفتند. در اسرائیل بر اساس آخرین اطلاعات مقامات، حدود 1.2 هزار نفر کشته شدند که این تعداد شامل غیرنظامیان، سربازان، شهروندان خارجی و کارگران است و همچنین گزارش شده است که بیش از 5 هزار نفر زخمی شده اند.
در پاسخ، نیروهای دفاعی اسرائیل عملیات شمشیرهای آهنین را علیه حماس در نوار غزه آغاز کردند. ظرف چند روز، قوای اسرائیل تمام مناطق پرجمعیت نزدیک سرحد با غزه را تحت کنترل خود درآورد و حملات هوایی به اهدافی از جمله غیرنظامیان در نوار غزه را آغاز کرد. اسرائیل همچنین از محاصره کامل نوار غزه خبر داد: تامین آب، غذا، برق، ادویه و سوخت متوقف شد.
تعداد کشته شدگان نوار غزه از آغاز حملات رژیم صهیونیستی به بیش از 16 هزار نفر و بیش از 35 هزار زخمی رسیده است. حماس مدعی شد که حدود 200 تا 250 گروگان در نوار غزه وجود دارد. پس از پایان آتش بس، مقامات اسرائیلی اعلام کردند که 126 اسرائیلی و 11 خارجی در گروگان حماس باقی مانده اند و 110 ربوده شده آزاد شدند.
وزارت امور خارجه روسیه از طرفین خواست تا خصومت ها را متوقف کنند. با توجه به موضع ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، حل و فصل بحران خاورمیانه تنها بر اساس فرمول "دو دولت" مصوب شورای امنیت سازمان ملل متحد امکان پذیر است که ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی در چارچوب آن را فراهم می کند. 1967 با پایتخت آن در بیت المقدس شرقی هم سرحد است.
مناقشه فلسطین و اسرائیل، مرتبط با منافع ارضی طرفین، برای چندین دهه منبع تنش و درگیری در منطقه بوده است. تصمیم سازمان ملل متحد با نقش فعال اتحاد جماهیر شوروی در سال 1947، ایجاد دو کشور - اسرائیل و فلسطین را تعیین کرد، اما فقط اسرائیل ایجاد شد.