تمایل "مقام های" قره باغ برای گفت و گو با باکو

© Sputnik / Aik Arutunyan /  مراجعه به بانک تصاویر Дым в окрестностях Степанакерта в Нагорном Карабахе
Дым в окрестностях Степанакерта в Нагорном Карабахе - اسپوتنیک افغانستان  , 1920, 19.09.2023
عضو شوید
ایران اعلام کرد، که "مقام های" قره باغ خواستار آتش بس و گفت و گو با باکو شده اند.
به گزارش اسپوتنیک، خبرگزاری دولتی ارمنستان گزارش داد، که پس از آغاز "اقدامات ضد تروریستی" آذربایجان در روز سه شنبه، مقامات به اصطلاح قره باغ به رسمیت شناخته نشده، درخواست آتش بس و مذاکره با باکو کردند.
این خبرگزاری می‌گوید: "طرف قره‌باغ از طرف آذربایجانی درخواست می‌کند که بیدرنگ آتش بس کند و پای میز مذاکره بنشیند تا اوضاع را حل کند".
Российские флаги, установленные в Москве ко Дню государственного флага России - اسپوتنیک افغانستان  , 1920, 19.09.2023
موقف مسکو درباره ای رویدادهای قره باغ
وزارت دفاع آذربایجان روز سه شنبه گزارش داد، که باکو "اقدامات ضد تروریستی" با ماهیت محلی در قره باغ را برای بازگرداندن نظم قانون اساسی آغاز کرده است. از نیروهای مسلح ارمنستان به عنوان اهداف نیروهای مسلح آذربایجان در قره باغ نام برده می شود که برای این منظور باکو از سلاح های بسیار دقیق استفاده می کند. ایروان آنچه را که در حال وقوع است، اقدامات تهاجمی باکو خواند و اعلام کرد که هیچ واحد ارمنی در قره باغ وجود ندارد. وزارت خارجه آذربایجان خروج کامل نیروهای ارمنستان از قره باغ و انحلال مقامات ناشناس در استپانکرت را شرط صلح در منطقه خواند.
یادآوری می کنیم، که قره باغ کوهستانی منطقه ای در ماوراء قفقاز است، که نزدیک به همه ای باشندگان این منطقه ارمنی هستند.
در سال 1923، این منطقه وضعیت یک منطقه خودمختار را در داخل جمهوری آذربایجان دریافت کرد. در سال 1988 جنبشی برای اتحاد دوباره با ارمنستان در قره باغ آغاز شد. در 2 سپتامبر 1991 استقلال از آذربایجان اعلام شد و نام آن به جمهوری قره باغ تغییر کرد. از سال 1992 تا 1994، آذربایجان تلاش کرد کنترل جمهوری خودخوانده را به دست گیرد؛ این عملیات نظامی تمام عیار بود که طی آن 30 هزار نفر کشته شدند. در سال 1994، طرفین بر سر آتش بس توافق کردند، اما وضعیت جمهوری هرگز مشخص نشد. در پایان سپتامبر 2020، جنگ در قره باغ کوهستانی از سر گرفته شد. در شب 10 نوامبر، آذربایجان و ارمنستان با پا درمیانی مسکو توافق کردند آتش بس کامل کنند و در مواضع اشغالی باقی بمانند و اسیران و جسدهای کشته شدگان را مبادله کنند. نیروهای نگهبان صلح روسیه اکنون در منطقه از آن میان در دهلیز لاچین جا به جا هستند. سال گذشته، ایروان و باکو با میانجیگری روسیه، ایالات متحده و اتحادیه اروپا، بحث درباره پیمان صلح آینده را آغاز کردند. در پایان ماه می امسال، نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان گفت، که ایروان آماده است تا حاکمیت آذربایجان را در داخل مرزهای شوروی، یعنی همراه با قره باغ، به رسمیت بشناسد. در ماه سپتامبر، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه خاطرنشان کرد، که رهبری ارمنستان اساساً حاکمیت آذربایجان بر قره باغ را به رسمیت شناخته است. همانطور که الهام علی اف، رهبر آذربایجان گفت، اگر ایروان موضع خود را تغییر ندهد، آذربایجان و ارمنستان ممکن است پیش از پایان سال قرارداد صلح امضا کنند.
نوار خبری
0
برای شرکت در گفتگو
ورود به سیستمیا ثبت نام کنید
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала