قریشی: ثبات در افغانستان برای عملی شدن پروژه‌های تجاری حیاتی است

© REUTERS / DENIS BALIBOUSEPakistan foreign minister Shah Mehmood Qureshi arrives to address the United Nations Human Rights Council in Geneva, Switzerland, September 10, 2019
Pakistan foreign minister Shah Mehmood Qureshi arrives to address the United Nations Human Rights Council in Geneva, Switzerland, September 10, 2019 - اسپوتنیک افغانستان  , 1920, 29.11.2021
عضو شوید
وزیر خارجه پاکستان پانزدهمین نشست سران سازمان همکاری اقتصادی (اکو)، در عشق آباد گفته است که صلح و ثبات در افغانستان برای عملی شدن پروژه‌های تجاری و تزانزیتی کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی حیاتی است.
به گزارش اسپوتنیک به نقل از طلوع نیوز، شاه محمود قریشی، وزیر امور خارجه پاکستان در بیانیه‌اش که در سایت وزارت خارجه پاکستان نشر شده است، از اعضای این سازمان خواسته که به مردم افغانستان کمک‌های بشردوستانه و اقتصادی ارائه شود تا از فروپاشی اقتصادی این کشور جلوگیری صورت گیرد.
قریشی می‌گوید: همه باید به افغانستان و مردم آن کمک‌های بشردوستانه و اقتصادی ارائه کنیم تا از رنج‌های بزرگ انسانی و فروپاشی اقتصادی جلوگیری کنیم.
در حال حاضر سه پروژه بزرگ منطقوی از راه افغانستان می‌گذرد: پروژه راه آهن که ازبیکستان، افغانستان و پاکستان را با هم وصل می‌سازد، پروژه کاسا، و پروژه تاپی که سال‌ها پیش کار آن آغاز شده است. معاون نخست‌وزیر طالبان نیز عملی شدن پروژه تاپی را مهم می‌خواند و تاکید می‌ورزد که این پروژه را با امکانات دست داشته‌خود عملی خواهند کرد.
عبدالسلام حنفی، معاون نخست‌وزیر طالبان گفت: همسایه‌های افغانستان همه خواهان این استند که پروژه‌های بزرگ اقتصادی باید هر چه زودتر عملی شوند.
حالا کار عملی پروژه کاسا یک هزار متوقف است و شرکت برشنا تاکید دارد که این شرکت از بهر عملی شدن این پروژه متعهد است.
Шавкат Миромонович Мирзиёев, Президент Узбекистана - اسپوتنیک افغانستان  , 1920, 28.11.2021
کشورهای عضو اکو در فراهم کردن کمک‌ها به افغانستان با یکدیگر همکاری کنند
برخی از آگاهان مسایل اقتصادی به این باور اند که اعضای کلیدی سازمان همکاری اقتصادی که پاکستان نیز شامل آن است، یگانه تلاش شان بهره‌گیری از افغانستان است تا بازار مصرف کشور را در اختیار قرار دهند. آگاهان مسایل اقتصادی تاکید می‌ورزند که پاکستانی‌ها در حرف و عملی یکسان نیستند.
عبدالنصیر رشتیا، آگاه مسایل اقتصادی گفت: پاکستانی‌های لابی‌گری خوبی را برای افغانستان کردند، اما متاسفانه خود آن‌ها باعث مشکلات می‌شوند. هر سال زمانی که فصل حاصلات زراعتی ما می‌رسد، پاکستان مشکل مرزی و ترانزیتی را ایجاد می‌کند.
نوار خبری
0
برای شرکت در گفتگو
ورود به سیستمیا ثبت نام کنید
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала