سخنگوی طالبان افزود، که داعش مانند سوریه و عراق در افغانستان حضور ندارد؛ اما ممکن است شماری از شهروندان افغانستان «فکر» و «ایدئولوژی» داعش را پذیرفته باشند.
به گفته او، تلاش برای جلوگیری از فعالیت داعش جریان دارد و این گروه حمایت مردمی ندارد و به همین دلیل نمیتواند تهدید یا خطر ایجاد کند.
گزارش شده است که در نتیجه انفجارهای ننگرهار شماری از افراد بازداشت شدهاند.
شهر جلالآباد، مرکز ولایت ننگرهار، در جریان روزهای شنبه و یکشنبه هفته جاری شاهد انفجارهای مکرر بود که گزارش شد خودروهای حامل طالبان را هدف قرار داده است.
براساس گزارشها، در این انفجارها، دستکم 8 نفر کشته و بیش از 20 نفر دیگر زخمی شدهاند که شامل غیرنظامیان نیز میشدند.
گروه داعش، مسوولیت انفجارهای پیسین در برابر طالبان در شهر جلالآباد را برعهده گرفته است. سایت اعماق وابسته به داعش مدعی شده است که در این حملات حدود ۳۵ عضو طالبان کشته شدهاند.
داعش پس از اعلام موجودیت خود در افغانستان، ننگرهار را به عنوان پایتخت خود انتخاب کرد. نیروهای آمریکایی در آخرین مورد، حمله هوایی را در ننگرهار اجرا و اعلام کردند که طراح حمله انتحاری مرگبار گروه داعش در فرودگاه کابل را کشتهاند. این حمله در جریان عملیات تخلیه کابل که از سوی آمریکا مدیریت میشد، انجام شد و در اثر آن نزدیک به 200 تن، از جمله 13 نظامی آمریکایی کشته شدند.
تغییر حکومت در افغانستان
طالبان پس از اعلام تصمیم آمریکا در بهار برای خروج نیروهای مسلح خود از این کشور ، عملیات گسترده ای را برای ایجاد کنترل بر افغانستان آغاز کردند. در 15 اگوست، اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان از این کشور گریخت و طالبان بدون جنگ وارد کابل شدند.