خروج آمریکا از افغانستان رایس و کلینتون را نگران ساخته است

© AP Photo / Ben Margot خروج آمریکا از افغانستان کلینتون و رایس را نگران ساخته است
  خروج آمریکا از افغانستان کلینتون و رایس را نگران ساخته است - اسپوتنیک افغانستان  , 1920, 01.05.2021
عضو شوید
هیلاری کلینتون و کاندولیزا رایس؛ وزرای امور خارجه دولت‌های اوباما و بوش گفتند که بابت برنامه بایدن برای خارج ساختن تمام نیروهای آمریکایی از افغانستان نگرانند و رایس گفت که شاید لازم شود که آمریکا دوباره بازگردد.

به گزارش اسپوتنیک، به نقل از پایگاه خبری Axios دیدگاه هیلاری کلینتون و کاندولیزا رایس که وزرای خارجه دولت‌های اوباما و بوش بوده‌اند، مخالف مهمترین گام سیاست خارجی دولت بایدن تا به امروز است.

جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا متعهد شده است تا یازدهم سپتامبر که بیستمین سالروز حملات یازده سپتامبر است، خروج کامل نیروها از افغانستان را انجام دهد. نیروهای آمریکایی در زمان ریاست جمهوری جورج بوش به بهانه ویران ساختن پناهگاه‌هایی که از طرف سازمان‌دهندگان این حمله استفاده شد، وارد افغانستان شدند.

Солдат Сил специального назначения Армии США - اسپوتنیک افغانستان  , 1920, 28.04.2021
انتقال سیستم راکتی آمریکا از کویت به افغانستان به بهانه خروج نیروها

کلینتون و رایس در جریان یک نشست مجازی نظرات خودشان را با اعضای کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا در میان گذاشتند. کاندولیزا رایس و کلینتون درباره این جلسه خصوصی اظهارنظری نکرده‌اند.  

به گفته یکی از اعضای این کمیته، کاندولیزا رایس و کلینتون در جلسه صحبت کردند. اندکی اختلاف درباره افغانستان وجود دارد اما هر دوی آنها موافق بودند که ضرورت دارد که ما باید به نوعی یک ماموریت مبارزه با تروریسم را در خارج از آن کشور ادامه دهیم.

این عضو کنگره گفت: حرف کاندولیزا رایس این بود که شاید ما مجبور شویم به آنجا بازگردیم، خصوصا در بحبوحه افزایش بالقوه تروریسم.

مایک مک‌کال، از سیاستمداران مجلس نمایندگان آمریکا که جمهوریخواه ارشد این کمیته است، به Axios گفت: با توجه به پتانسیلی که برای داعش وجود دارد، در کنار آنچه آنها قرار است بر سر پیمانکاران ما در یمن و افغانستان بیاورند، متاسفانه ما شاهد وقوع تراژدی در آنجا خواهیم بود و همگی می‌بینیم که به این وضعیت نزدیک می‌شویم.

یک عضو دیگر این کمیته هم تایید کرد که کلینتون و رایس هر دو نگرانی‌هایشان را درباره سقوط بالقوه پس از خروج سریع تمام نیروهای آمریکایی مطرح کردند. آنها همچنین نگران حفاظت از دیپلمات‌های آمریکایی حاضر در آنجا بعد از خروج بودند و اینکه این اقدام برای جنگ جهانی علیه تروریسم چه معنایی خواهد داشت.

این دو وزیر خارجه پیشین آمریکا، به دنبال حملات یازده سپتامبر 2001 از مداخله نظامی در خاورمیانه حمایت کردند. رایس که در آن زمان مشاور امنیت ملی بوش بود، به تدوین واکنش دوران جنگ این دولت کمک کرد.

در آن زمان کلینتون سناتور بود و از نگاه بسیاری طرفدار جنگ دیده میشود و در سال 2002 به مجوز جنگ بوش رای مثبت داد و بعدا در رقابت‌های ریاست جمهوری بابت رای خودش ابراز تاسف کرد. کلینتون همچنین از طرح افزایش نیروها در افغانستان در سال 2009 حمایت کرده بود.

نوار خبری
0
برای شرکت در گفتگو
ورود به سیستمیا ثبت نام کنید
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала