به گزارش اسپوتنیک، رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه، در بین فعالان جناح جوانان حزب حاکم در استانبول بیان داشت: ما می خواهیم به خاطر آینده ای آرام و امن در منطقه خود، هر دو كشور (روسیه و اوكراين) اختلافات خود را در اسرع وقت از طریق مذاكرات و به روشی صلح آمیز حل كنند.
پیش از این، اردوغان با ولادیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین، که برای ملاقات در استانبول حضور داشت، گفتگو کرد.
طرفین در مورد احتمال پیوستن اوکراین به اتحاد آتلانتیک شمالی صحبت کردند، به ویژه اهداف آن "برای دریافت یک برنامه عملی در مورد عضویت در آینده نزدیک".
علاوه بر این، اردوغان گفت که وی از اصطلاح "سکوی کریمه"، تمامیت ارضی و حاکمیت اوکراین حمایت می کند. موضع اصلی آنکارا، به رسميت شناختن "الحاق" کريمه نيست.
الکساندر مولوخوف رئیس کارگروه مسائل حقوقی بین المللی در نمایندگی دائمی کریمه تحت ریاست جمهوری روسیه، قول ترکیه برای کمک به اوکراین را برای دستیابی دوباره به کنترل شبه جزیره به عنوان هدیه دانائایی ها خواند.
کی یف بارها اظهار داشته است که پیوستن به ناتو برای اوکراین یک وظیفه اولویت دار است.
در سال 2014، پارلمان اروپا با اصلاح دو قانون، وضعیت عدم تعهد این کشور را کنار گذاشت. در جون 2016، اوکراین عضویت در این اتحاد را هدف سیاست خارجی خود دانست.
در همان زمان، همانطور که ناتو تأکید کرد، این سازمان از کشور انتظار اصلاحات داخلی و توسعه دفاع شخصی خود را طبق استانداردهای بلوک نظامی دارد.
طبق گفته دبیرکل سابق ناتو آندرس فاگ راسموسن برای پیوستن به این اتحادیه، اوکراین نیاز به دستیابی به معیارهای مختلفی دارد که اجرای آنها زمان زیادی می برد.
کارشناسان معتقدند کی یف در 20 سال آینده نمی تواند تقاضای عضویت در ناتو را داشته باشد.