معرفی یک بانو به عنوان نماینده افغانستان در آژانس بین المللی انرژی اتمی

© @https://twitter.com/BakhtariManizhaمعرفی یک بانو به عنوان نماینده افغانستان در آژانس بین المللی انرژی
معرفی یک بانو به عنوان نماینده افغانستان در آژانس بین المللی انرژی   - اسپوتنیک افغانستان  , 1920, 31.03.2021
عضو شوید
سفارت افغانستان در اتریش اعلام کرده که منیژه باختری سفیر افغانستان در آژانس بین المللی انرژی اتمی، استوارنامه خود را به دبیرکل این آژانس، تقدیم کرده است.

به گزارش اسپوتنیک، سفارت افغانستان در ویانا اتریش و رافایل گروسی در توییترشان نوشته که منیژه باختری، سفیر افغانستان در آژانس بین المللی انرژی اتمی روز گذشته (سه‌شنبه دهم حمل) استوارنامه خود را به رافائل گروسی دبیرکل آژانس تقدیم کرده است.

 خانم باختری از شروع همکاری‌های فناوری میان افغانستان و آژانس بین المللی انرژی اتمی خبر داد.

یک هیات عالی رتبه‌ی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی وارد افغانستان می‌شود - اسپوتنیک افغانستان  , 1920, 30.01.2020
یک هیات عالی رتبه‌ی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی وارد افغانستان می‌شود

باختری پیش از این سال ها به عنوان مسئول در پست های مختلف از جمله سفیر افغانستان در ناروی و وزارت امور خارجه ایفای وظیفه کرده است.

افغانستان در سال 1975 میلادی عضو آژانس بین‌المللی انرژی اتمی شد و به عنوان بیست و دومین عضو این سازمان رسما ثبت شد. افغانستان بعد از عضویت در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیاز به ایجاد اداره ملی انرژی اتمی داشت تا اصولنامه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را عملی کند.

این اداره برای اولین بار در زمان ریاست جمهوری محمد داوود (1352 تا 1357) آغاز به فعالیت کرد و اولین لابراتوار فیزیک هسته‌ای در دانشگاه کابل ایجاد شد. در سال‌های آغازین فعالیت اداره انرژی اتمی، اولین مرکز تشخیص و درمان سرطان در شفاخانه علی آباد در غرب کابل ایجاد شد که به واسطه رادیولوژی امراض سرطانی را درمان می‌کرد.

مقام‌های افغان می‌گویند، ایجاد این لابراتوارها در آن زمان به کمک مالی سازمان بین‌المللی انرژی اتمی صورت گرفت و امکانات کافی در آنها بود. به گفته آنان این لابراتوارها در مقایسه با کشورهای همسایه مدرنترین مرکز تشخیص و درمان بیماری‌های سرطانی بود.

کشورهای دیگر که در زمینه انرژی اتمی فعالیت دارند، روندی صلح‌آمیز و بیشتر به مقاصدی مثل صنعت و فناوری از آن استفاده کرده‌اند. افغانستان هم جزء همین کشورها است که عمدتا از انرژی اتمی در درمان، زراعت، صنعت و دیگر اهداف توسعه‌ای استفاده می‌کند.

نوار خبری
0
برای شرکت در گفتگو
ورود به سیستمیا ثبت نام کنید
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала