به گزارش اسپوتنیک به نقل از طلوع، بربنیاد دومین راهبرد ملی صلح و توسعۀ افغانستان که برای جذب کمکهای آیندۀ جامعۀ جهانی به افغانستان ترتیب شدهاست، قرار است حکومت افغانستان در نشست ژنو از کمککنندهگان بخواهد که برای چهار سال سالانه تا 3 میلیارد و 800 میلیون دالر به افغانستان کمک کنند.
حکومت در این راهبرد، در سه گزینه خواستار کمک شدهاست. در گزینۀ نخست تداوم 3میلیارد و 800 میلیون دالر کمکهای سالانۀ جهان به افغانستان را دربر میگیرد. اگر این کمکها تأیید شود، رُشد اقتصادی افغانستان را تا سه ونیم درصد تأمین خواهند کرد.
در گزینۀ دوم، تداوم کمکهای غیرنظامی از دو تا سه میلیارد دالر در سال به افغانستان در خواست شدهاست که با این مبلغ اندهکی بهبود در وضیعت اقتصادی رونما خواهد شد.
در گزینۀ سوم، بیش از 16میلیارد دالر کمکهای غیرنظامی و نظامی جهان برای چهار سال آینده درخواست شدهاست، که با این مبلغ وضیعت کنونی اقتصادی ادامه خواهد یافت.
نذیرکبیری، رییس انستیتوت پژوهشی البیرونی در این باره گفت: «حداقل کمکهایی که حکومت افغانستان بتواند سطع فعلی خدمات را حفظ کند و بتوانئد که پروژههای انکشافی را بهپیش ببرد در حدود سه تا سه و نیم میلیارد دالر سالانه خواهد بود».
شمروزخان مسجدی، سخنگوی وزارت مالیه نیز افزود: «امیدواریم که همکاران بینالمللی افغانستان به کمک کنند».
درهمین حال، وان برنت، سفیر اتحادیۀ اروپا در افغانستان بر تداوم کمکهای درازمدت اعضای این اتحادیه به افغانستان تأکید دارد: «بهتر است که اعلام مژدۀ کمکهای مان را به مسؤولان در نشست ژنو واگذار کنیم، اما برای اتحادیۀ اروپا، افغانستان یک کشور مهم است که باید کمک شود و کمکهای اعضای اتحادیۀ اروپا به اندازۀ لازم آن ادامه خواهند یافت.»
با این حال، راسن ویلسن، سرپرست سفارت امریکا در کابل نیز تداوم کمکهای جهان را برای حل مشکلات در افغانستان لازم میداند: «جوامع کمک کننده انتظارهایی دربارۀ حفظ دستاوردهای نزده سال گذشته در بدل کمکها به افغانستان دارد. این شامل آزادی رسانهها، دموکراسی، حاکمیت قانون، اصلاحات اقتصادی، استفادۀ مسؤولانه از منابع و مبارزه با فساد میشود. نقطۀ مهم در این نشست نشان دادن پشتیبانی قوی از افغانستان خواهد بود».
نشست ژنو با اشتراک بیش از هفتاد کشور و دهها نهاد مالی جهان از فردا دوشنبه آغاز میشود و برای دو روز ادامه خواهد یافت.