به گزارش اسپوتنیک به نقل از طلوع نیوز، شبکۀ نظارت از منابع طبیعی روز یکشنبه (6 دلو) گفتهاست که کارعملی پروژۀ " تاپی" در افغانستان یک بار دیگر با تأخیر روبهرو شدهاست.
اعضای این شبکه میگویند که تا کنون گذشته از تصویب نشدن قانون اصتملاک زمینهای مسیر این پروژه، کارهای بسیار زیادی هستند که از سوی حکومت انجام نشدهاند و این همه سبب تأخیر در آغاز مرحلۀ ساختمانی لولۀ گاز ترکمنستان در افغانستان شدهاست.
ابراهیم جعفری، عضو شبکۀ نظارت از منابع طبیعی در این باره گفت: "قانون را توشیح میکند یا پارلمان این قانون را توشیح بکند و پارلمان هم مصروف فرامین تقنینی سابقۀ رییسجمهور است و من فکر میکنم که حداقل تا شش ماخ زمان به شکل طبعی و نورمال لازم خواهد بود که ما از این مرحله گذر بکنیم."
وزارت معادن نیز میپذیرد که تا کنون شماری از تفاهم نامههای ضروری برای آغاز بهکاراین پروژه، امضاء نشدهاند.
بر بنیاد زمانبندی مرحلۀ تطبیق پروژۀ تاپی درافغانستان، سال 2017 میلادی تعیین شده بود، اما این زمان سه سال با تأخیر روبهرو شدهاست.
سال گذشته وزارت معادن از آغاز کار ساختمانی این پروژه در کشور در آغاز سال 2020 میلادی خبرداد، اما اکنون یک باردیگر به نظر میرسد که این پروژه بهزودی آغاز نشود.
عبدالقدیرمطفی، سخنگوی وزارت معادن وپترولیم گفت: "ما به زودی چهار تفاهمنامه را امضاء خواهیم کرد که از همه مهمتر در آن امضاء تفاهمنامه با کشور میزبان است که پس از آن کار ساخت و ساز در افغانستان آغاز خواهد شد."
این درحالیست که چندی پیش رییسجمهور ترکمنستان از مقامهای این کشور خواست تا برای شدت بخشیدن کار این پروژه بیشتر کار کنند.
شماری از آگاهان، کند کاریهای وزارت معادن را در بخش عملی ساختن این پروژه به تداوم سرپرستی و ضعف مدیریت در این وزارت، پیوند میدهند.