به گزارش اسپوتنیک، رسانههای مختلف بینالمللی نوشته اند که این موضوع یکی از مسایل مورد بحث میان ایالات متحده و طالبان در گفتگوهای دوحه است.
جنرال عبدالواحد طاقت، کارشناس سیاسی افغانستان با ذکر اینکه نیروهای امریکایی تا سال ۲۰۵۰ در افغانستان باقی خواهند ماند گفت:
«استراتژی امریکا این بوده بروند تا اروپا و بالاخره آسیای مرکزی تا اروپای شرقی را تصرف کند، اما با بوجود آمدن سازمان همکاریهای شانگهای، امریکاییها نتوانستند به آنطرف بروند و فیصله کردند تا در افغانستان قرارگاه قوی داشته باشند».
وی افزود:
«طالبان، به خصوص گروپ ملا رسول اعلام کرد که نه تنها تاپی و توتاپ بلکه تمام تاسیسات عامالمنغعه و دولتی را که برای مردم و مملکت فایده آن میرسد، امنیت اش را میگیریم، و ما هم مرکزتحقیقات علمی و استراتژیک افغانستان که من در راس آن قرار دارم، نیز چند طرح برای دولت مبنی بر گرفتن امنیت تاپی و توتاپ ارایه کردیم، و حتی پایههای برقی که از ازبکستان به افغانستان میآیند و امنیت تاسیسات دیگر عامالمنفعه را میگیریم».
وی افزود که گروپ ملا رسول نیز در تماس با مرکز تحقیقات علمی و استراتژیک افغانستان وعده سپردند که در صورتی که این مرکز امنیت این پروژهها را بگیرد، با آنها همکار خواهند بود و مشترکاً امنیت را تامین خواهند کرد.
«امنیت این پروژهها با بسیج شدن مردم و کمک کم از جانب دولت، تامین شده میتواند».
وی میگوید، این که امریکایی ها بهانه میکنند و مردم نیز به بهانه های شان میدانند، این بهانه ها بخاطر تاراج معادن افغانستان است و امریکا میخواهد تا سال ۲۰۵۰ در افغانستان باقی بماند تا تمام معادن و منرالهایی را که افغانستان دارد و امریکا ندارد از افغانستان چور و تاراج کند، سپس اعتراف کند که آمدن به افغانستان اشتباه بود.