از سوییهم طالبان میگویند، که روزگذشته گفتگوهای تفصیلی با نمایندگان عربستان سعودی، امارات متحده عربی وپاکستان دربارۀ چگونگی بیرون شدن نیروهای خارجی از افغانستان و نیز دربارۀ امن و بازسازی افغانستان داشتهاند.
درهمین حال؛ حکومت افغانستان میگوید، که هیئت گفتگو کنندۀ حکومت به رهبری عبدالسلام رحیمی برای آغاز گفتگوهای نزدیکی با طالبان و گرفتن آمادهگی برای گفتگوهای رو در رو میان دو طرف، به ابوظبی رسیدهاست.
اما روز گذشته، طالبان هرگونه دیدار با نمایندهگان حکومت را رد کردند.
همزمان با این، حمدالله محب، مشاور امنیت ملی رئیسجمهور افغانستان که او نیز در ابوظبی بود درصفحۀ تویترش به آمدن صلح در کشور ابراز خوشبینی کردهاست.
از سویی دیگر، محمد فیصل سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان گفتهاست، که پاکستان در کنار همکاران بینالمللی و سایر شرکا متعهد به صلح و آشتی در افغانستان است.
او در صفحۀ تویترش نوشتهاست، که امیدوارند مذاکرات امارات متحده عربی به پایان یافتن «خونریزی» در افغانستان کمک کند و صلح را در منطقه به ارمغان بیاورد.
یک سخنگوی وزارت خارجۀ امریکا دربارۀ نشست امارات روز دوشنبه گفتهاست، که این نشستها بخشی از تلاشهای ایالات متحده برای ترویج گفتگو در داخل افغانستان در زمینه پایان دادن به نبرد طولانی در این کشور است.
او میافزاید:- "ما از هر گونه اقداماتی که دولت پاکستان برای پیشبرد امنیت، ثبات و همکاری در جنوب آسیا پیش میرود، استقبال میکنیم از جمله تقویت مذاکرات میان طالبان، دولت افغانستان و دیگر شهروندان افغانستان".
او در ادامه گفته است، که در نامۀ اخیر دونالد ترامپ، رئیسجمهور امریکا به عمران خان، نخست وزیر پاکستان تأکید کرد، که کمک پاکستان به روند صلح افغانستان برای ایجاد یک همکاری پایدار میان امریکا و پاکستان، ضروری است.
یادآوری می کنیم، که مقامهای ادارۀ ترامپ، موضع امریکا را دربارۀ پاکستان در ماههای اخیر سخت تر کردهاند و تعلیق آوردن صدها میلیون دالر به این کشور بخشی از این موضعگیری میباشد.