به گزارش اسپوتنیک به نقل از ایرنا، واشنگتن پست در یک گزارش می نویسد: دونالد ترامپ در آستانه صدمین روز ریاست جمهوری اش نامحبوب ترین رئیس اجرایی در تاریخ معاصر آمریکاست.
البته مردمی که به ترامپ رای داده اند همچنان بر عقیده شان محکم و استوار ایستاده اند اما تعداد این افراد از روزی که ترامپ مراسم تحلیف به جای آورد تا به امروز رو به فزونی نرفته است.
این نقطه نظرات نتیجه یک نظرسنجی است که روزنامه واشنگتن پست و شبکه خبری —ABC News مشترکا انجام داده اند.
ترامپ در ماه نخست ریاست جمهوری اش یک سری موفقیت های ملموسی داشت.
طبق نظر سنجی انجام گرفته ؛ به جز هواداران ترامپ، فقط اکثریت کوچکی از امریکایی ها او را رهبری قوی می شناسند. اکثریت مردم هم تلاشهای ترامپ برای اعمال فشار بر شرکتهای امریکایی در راه ایجاد اشتغال را تحسین می کنند و تعداد امریکایی هایی که معتقدند اقتصاد کشور از زمانی که ترامپ روی کار آمده بهتر شده در مقایسه با مردمی که خلاف این نظر را دارند، بیشتر است.
در مجموع می توان گفت که کارنامه عملکرد 100 روزه ترامپ چندان خوش بینانه نیست و بیشتر منفی است تا مثبت.
اکثریت امریکایی ها معتقدند که ترامپ در ماههای نخست کاری اش آنطور که شایسته است به وظیفه عمل نکرده است. خلق و خو و صداقت و درستکاری اش بهتر نشده است. ضمن آنکه او همدلانی بدست اورده است اما 6 دهم مردم معتقدند که ترامپ مشکلات را همانند سایر روسای جمهور واقف به امور و مسائل و مشکلات نیست.
یک هفته به 100 روز ریاست جمهوری ترامپ باقیست اما او هنوز در کنگره یک دستاورد بزرگ نداشته است، جمهوریخواهان در کنگره به لایحه مراقبت های درمانی ارائه شده توسط کاخ سفید رای منفی دادند.
شفاف ترین دستاورد ترامپ معرفی ' نیل مک گورساچ' به عنوان یکی از قضات دادگاه عالی است، این پست قبلا در اختیار 'آنتونین اسکالیا' بود.
در این حدود 100 روز ریاست جمهوری ترامپ اقدامات رئیس اجرایی کشور در حوزه های تجارت؛ مهاجرت؛ آب و هوا و سازمانهای دولتی به خوبی مسیری را که کشور در آن مشغول حرکت است را مشخص می کند، اما تصمیم گیری جنجالی ترامپ در زمینه منع صدور ویزا برای اتباع تعدادی از کشورهای مسلمان در دادگاهها جلوی اجرایش گرفته شده است. ترامپ و تیمش هم دادگاهها را متهم می کنند که پایشان را از گلیمشان دراز کرده اند. اما شش دهم مردم امریکا معتقدند که کار دادگاهها در این زمینه قانونی است.
در عرصه بین الملل؛ ترامپ تمایل خود را به استفاده از نیروی نظامی آمریکا نمایان کرده است و حملاتی را در سوریه انجام داده و از بزرگترین بمب غیر هسته ای موجود در زرادخانه امریکا را در افغانستان آزمایش کرده است.
در مورد کوریای شمالی تنش ها با این کشور کماکان باقیست و در مورد خاورمیانه هم سیاستهای دولت امریکا همچنان در این زمینه تیره و تار است.
البته بدیهی است که 100 روز نمی تواند معیار خوبی برای محک زدن کار هیچ رئیس جمهوری باشد اما در مقام مقایسه می توان اذعان کرد که ترامپ در مقایسه با سایر روسای جمهور معاصر آمریکا عملکردش هر روز بدتر از دیروز بوده است. رای دهندگان آمریکایی که در انتخابات 2016 بکلی دو قطبی شدند و همین دسته بندی مردم امروز هم باقیست ضمن آنکه اپوزیسیون بر ایستادگی بر مواضعش پایبندتر شده و پاسخ سوالهایش را از رئیس جمهور دریافت نکرده است.
میزان محبوبیت ترامپ همان 42 درصد است و پیشرفتی نداشته است. این نرخ پایین ترین میزان محبوبیت روسای جمهور امریکا بعد از ' دوایت آیزنهاور' است.
هشت سال قبل میزان محبوبیت 'باراک اوباما' 69 درصد بود و نرخ نارضایتی از او هم 26 درصد بود.
البته شمار هواداران ترامپ نسبت به زمان انتخابات کاهش نداشته است و همان 94 درصد است و این نرخ در میان جمهوریخواهان 84 درصد است.
یکی از نقائص کاری ترامپ در مقایسه با مقامهای سلف خود این است که نمی توان چندن به شرافت کاری و قابل اعتماد بودن ترامپ اعتماد کرد.
کمتر از 4 دهم پرسش شوندگان معتقد هستند که ترامپ درستکار و قابل اعتماد است.
وجه اختلاف دیگر وی با روسای جمهور پیشین در این است که آیا در بحرانها می توان به ترامپ اعتماد کرد یا نه.
43 درصد پرسش شوندگان به این سوال پاسخ مثبت داده اند. این نرخ برای اوباما 73 درصد بود.
در مجموع می توان اشاره کرد که در 100 روز نخست کاری ترامپ افکار عمومی امریکا نظر چندان خوشی نسبت به او ندارد اما در عین حال در همین مدت نظر رای دهندگان در مورد رایی که داده اند تغییر نکرده است.
در انتخابات 8 نومبر 2016 به رغم آنکه میزان آراء هیلاری کلینتون در سطح کشور امریکا بالاتر بود اما ترامپ آراء موافق ایالت های کلیدی را بدست آورد و رئیس جمهور شد.
در این نظرسنجی 46 درصد پرسش شوندگان اعلام کردند که به کلینتون رای داده اند و 43 درصد هم به ترامپ. درصد آراء این دو در انتخابات هم همینطور بود.
نظرسنجی 'واشنگتن پست — ABC از تاریخ 20-17 اپریل در سطح ملی و به صورت رندوم (تصادفی) و بوسیله تیلیفون همراه و تیلیفون ثابت از 1004 شهروند بالغ امریکایی گرفته شد.
نتیجه کلی دارای حاشیه خطای نمونه گیری مثبت و منفی 3.5 درصد خطا بود. حاشیه خطای نظرسنجی واشنگتن پست — ABC ظرف 15 سال گذشته بزرگ ترین ضریب خطا بوده است.