به گزارش اسپوتنیک به نقل از پژواک، برخى متخصصين صحى، اين کار را ناممکن مى دانند؛ اما برخى ها به اين باوراند، که ممکن معدۀ اين شخص به خوردن سنگ آهک عادت کرده باشد.
صوفی عبدالرازق (بابه سنگ خور) باشندۀ قریۀ آسیاباد ولسوالی حضرت سلطان ولایت سمنگان است.
او ادعا دارد که از ٢٠ سال به اين طرف همه روزه مقدارى سنگ آهک مى خورد و پيش از آن براى مدت دو سال زغال چوب مى خورد.
عبدالرازق به آژانس خبرى پژواک گفته است، که ٢٢ سال پيش خانمش فوت کرد، دو دختر و دو پسر خردسالش بى مادر شدند و وى به دليلى که مشقت هاى زندگى را تحمل کرده نمى توانست، به خوردن زغال چوب رو آورد.
موصوف افزود، که خوردن زغال چوب را به دليلى ترک و به خوردن سنگ آهک رو آورد، که خوردن زغال چوب براى او مشکلات صحى چون معده دردى و غيره را به بار آورد.
اين پيرمرد که دندان هاى او هنوز ثابت معلوم مى شود و توسط آن سنگ آهک را که سنگ نسبتا نرمتر است جويده مى تواند، گفت که خوردن سنگ آهک براى او کدام مشکل صحى پيدا نکرده است.
او افزود: "روزی که سنگ نخورم خسته و افسرده مى باشم و حتى مريض مى شوم".
اين پيرمرد پيش از خوردن سنگ آهک حرکت هاى عجيب را انجام مى دهد و اعضاى بدن او به لرزه مى آيد.
صوفى عبدالرازق گفت: "این سنگ را خداوند برایم روزی گردانیده… سنگ روزی من در این دنیا است".
او افزود، که از غذاهاى متفاوت استفاده مى کند؛ اما تخم گل آفتاب پرست زياد مى خورد.
عبدالرازق که یک چشم او از دو سال به این طرف نابينا شده؛ اما به داکتر چشم مراجعه نمى کند، گفت: "هر مشقت و مریضی از طرف خداوند (ج) است؛ به همین دلیل به داکتر مراجعه نمی کنم".
این پيرمرد دوباره عروسى نکرده است؛ زيرا به گفتۀ وى زمانى که خانمش زنده بود، با او تعهد کرده بود که عروسى دوم نمى کند.
دو دختر عبدالرازق عروسى کرده و پسر بزرگ او نيز فوت کرده است. صوفى عبدالرازق، اکنون با سه نواسه و خانم پسر بزرگش، در يک خانه گلى در قریۀ آسیاباد زندگى مى کند.
ملا محمد هاشم یک تن از همسايه هاى اين پيرمرد نيز گفت، که بارها عبدالرازق را ديده است که سنگ آهک مى خورد.
به گفته او عبدالرازق شامل طريقه قادريه و شخص خوش اخلاق است و در طول زندگی اش با هیچ کسی کدام جنجال نداشته است.
داکتران در مورد خوردن سنگ آهک نظريات متفاوت دارند.
داکتر عبدالاحد حکيمى، متخصص امراض داخله و مسئول بخش توبرکلوز شفاخانه ولايتى سمنگان گفت، که خوردن هر نوع سنگ به سلامتى انسان ضرر دارد و سبب انواع تکاليف چون التهاب و زخم معده و غيره مى شود.
به گفته او، سنگ هیچ نوع مواد غذایى ندارد و بدون هضم در معده از وجود انسان خارج مى گردد.
اما وى به گونه مشخص در مورد صوفى عبدالرازق گفت، که ممکن معدۀ اين شخص با سنگ آهک عادت کرده باشد و به وجود او کدام زيان نرساند.
اما داکتر جنت گل عسکرزاده متخصص داخله و سرطبيب شفاخانه اطفال اتاترک در شهرکابل گفت، که از نگاه طبابت ممکن نيست که يک شخص همه روزه سنگ بخورد؛ زيرا سنگ در قدم نخست گلو را تخريش مى کند و بعداُ در معده و روده مشکلات هضمى را به بار مى آورد و معده و روده ها تحمل آن را ندارند.
وى افزود: "شما خود تان فکر کنيد که خوردن بيش از حد مواد لبنى سبب ايجاد سنگ در کليه ها مى شود، خوردن سنگ چطور امکان دارد؟ فکر مى کنم که اين شخص مبالغه کرده و مى خواهد که ريکارد بسته کند".