به ظهور شاعران بزرگ فارسی زبان امیدوار هستیم

© Fotolia / Chekunov Alexandrدفتر زبان فارسی در دانشگاه روسی گشایش یافت
دفتر زبان فارسی در دانشگاه روسی گشایش یافت - اسپوتنیک افغانستان
عضو شوید
محمدرضا شفیعی کدکنی استاد برجسته زبان و ادبیات فارسی گفت: ما ناامید نیستیم از اینکه در عصر حاضر و در آینده نیز شاعران و نویسندگان ممتاز و بزرگی در قلمرو زبان فارسی دری ظهور کنند.

به گزارش اسپوتنیک به نقل از تابناک به استناد از روابط عمومی بنیاد سعدی، استادان دانشگاه‌های افغانستان که برای گذراندن دوره دانش‌افزایی زبان فارسی میهمان بنیاد سعدی بودند، با استاد محمدرضا شفیعی کدکنی در دانشکده زبان و ادبیات دانشگاه تهران دیدار کردند.

Стопка книг на столе - اسپوتنیک افغانستان
نویسنده تاجیکستانی: زبان فارسی را باید در افغانستان، ایران و تاجیکستان همگون کرد

در این دیدار صمیمانه، دکتر شفیعی کدکنی ضمن خوش ‌آمدگویی و استقبال از حضور میهمانان بنیاد سعدی، مردم فارسی زبان منطقه را متعلق به یک واحد فرهنگی مشترک و از یک خانواده دانست و گفت: اقوامی که در طول تاریخ با شعر فارسی دری زندگی کرده‌اند، همچون جویبارهایی هستند، که به رودخانه زبان فارسی وارد شده‌اند و شط پر شکوه شعر فارسی را به وجود آورده‌اند و ظرف همدلی اقوام منطقه، همواره شعر فارسی بوده و هست.
شفیعی کدکنی ادامه داد: من براین باورم که امروزه نیز فرزندان سنایی و مولانا و فردوسی و سعدی و حافظ و نظامی و خیام، قطعاً وارث نبوغ نیاکان خود هستند و ما ناامید نیستیم از اینکه در عصر حاضر و در آینده نیز شاعران و نویسندگان ممتاز و بزرگی در قلمرو زبان فارسی دری ظهور کنند.
این استاد برجسته زبان و ادبیات فارسی ضمن آرزوی توفیق برای میهمانان بنیاد سعدی یادآور شد: ما همه به عنوان آموزگاران زبان و ادب فارسی دری، مسئول پاسداری از این فرهنگ و زبان هستیم و هرچیزی را که به ارتقای آن کمک برساند، باید مورد پشتیبانی قرار دهیم و با هرآنچه که باعث افت و ابتذال آن شود، برخورد انتقادی داشته باشیم.
Печатная машинка при свете свечи - اسپوتنیک افغانستان
چهارمین کنگره بزرگداشت از بیدل برگزار شد

وی افزود: موهبتی که خداوند به اقوام منطقه عطا کرده است به هیچ قومی در روی کره زمین نداده و آن این است که آنان وارث بزرگانی همچون مولانا جلال الدین بلخی هستند؛ شاعری که امروز تازه بشریت دارد او را کشف می­‌کند.
بر اساس این گزارش، در ادامه این دیدار، استادان دانشگاه‌های افغانستان نیز ضمن معرفی خود و فعالیت‌های علمی شان پرسش‌هایی را با استاد شفیعی کدکنی مطرح کردند، که استاد نیز با سعه صدر و اشراف کامل علمی به پرسشهای ایشان پاسخ داد.
مطابق همین گزارش، دوره 10 روزه دانش افزایی زبان و ادبیات فارسی ویژه استادان دانشگاه‌های کشور افغانستان با حضور 19 استاد از دانشگاه‌های کابل، البیرونی کاپیسا، پروان، بامیان و جلال‌آباد افغانستان، در محل بنیاد سعدی برگزار شد.

نوار خبری
0
برای شرکت در گفتگو
ورود به سیستمیا ثبت نام کنید
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала