به گزارش اسپوتنیک به نقل از طلوع نیوز گروهی از سیاستگران کشور میگویند که بهزودی گفتوگوهای صلح را با طالبان آغاز خواهند کرد. این سیاستگران میگویند که با اعضای شورای کویته دیدارهایی داشتهاند و در انتظار مشخصشدن جای مناسب برای آغاز این گفتوگوها استند.
سید اسحق گیلانی، رهبر نهضت همبستگی افغانستان، میگوید: «ما با شورای کویته گفتوگو و تبادل افکار داشتیم. تنها مسئله پیداکردن جای مناسب برای گفتوگوهاست.»
انوارالحق احدی، رییس حزب افغانستان نوین، گفت: «اگر طالبان خواسته باشند که گفتوگو کنند و خواستهای شان قابل قبول باشد، شاید گفتوگوها با آنان نتیجه بدهد.»
اما شماری از فرماندهان پیشین طالبان گامهای برداشتهشده از سوی حکومت و شورای عالی صلح را برای گفتوگوها با طالبان بسنده نمیدانند.
عبدالسلام راکتی، وزیر رژیم طالبان، میگوید: «تا حالا گامهای که از سوی شورای عالی صلح و حکومت برداشته شده، نتیجۀ مثبت ندادهاست و نتیجه منفی است.»
حکومت وحدت ملی و شورای عالی صلح تلاشهایی که این گروه از سیاستگران برای میانجیگریهای صلح آغاز کردهاند، آگاه نیستند و میخواهند که این گفتوگوها با حکومت وحدت ملی هماهنگ شوند.
جاوید فیصل، معاون سخنگوی ریاست اجرائیه، میگوید: «ما از هر گامی که برای صلح برداشته شود، حمایت میکنیم؛ اما ضرور است که چنین اقدامات در هماهنگی با حکومت و شورای عالی صلح باشد تا نتیجه بدهد.»
سهمگرفتن در نظام سیاسی، بیرونشدن نیروهای خارجی از افغانستان و به میانآمدن تغییر در قانون اساسی، از خواستهای مهم طالبان از حکومت افغانستان گفته میشوند — خواستهای که از سوی حکومت رد شدهاند. پیشاز این چندین بار گفتوگوهای مستقیم و غیر مستقیم از سوی اعضای شورای عالی صلح و برخیاز نمایندهگان مجلس و نیز اعضای کابینه با طالبان انجام شدهاند؛ اما هیچگاهی به نتیجه نرسیدهاند.