به گزارش اسپوتنیک، در تلویزیون مرکزی چین، وزیر دفاع چین طی کنفرانس امنیتی "گفتگوی شانگری-لا" در سنگاپور گفت: "در مواجهه با قوای قدرتمند آزادیبخش خلق، جداییطلبان طرفدار استقلال تایوان مانند کسانی هستند که صرفا در پی تلاش مذبوحانه هستند، خود و دیگران را فریب میدهند و چنین رفتاری تنها به تسریع در نابودی آنها منجر میشود."
دونگ جون خاطرنشان کرد که چین برای هر گونه سناریوهای افراطی "استقلال تایوان" بسیار آماده است و قادر است از پس گروه های مسلح که از "استقلال" این جزیره حمایت می کنند، بربیاید.
وزیر دفاع چین تاکید کرد که چین ناگزیر خواهد شد که جمهوری خلق چین تمام تلاش های خود را به کار خواهد گرفت تا اطمینان حاصل شود که اتحاد مجدد مسیری مسالمت آمیز را طی خواهد کرد.
پکن تایوان را بخشی جدایی ناپذیر از جمهوری خلق چین می داند و پایبندی به اصل "چین واحد" پیش نیاز سایر کشورهای است که مایل به برقراری یا حفظ روابط دیپلماتیک با جمهوری خلق چین هستند، است. اصل "چین واحد" و عدم به رسمیت شناختن استقلال تایوان نیز با وجود اینکه در زمینه های مختلف با تایپه تماس نزدیک دارند و تسلیحات این جزیره را تامین می کنند، توسط ایالات متحده نیز رعایت می شود.
اوضاع پیرامون تایوان پس از سفر نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان امریکا به این جزیره در اوایل ماه اگوست، تشدید شد. چین که این جزیره را یکی از ایلات خود می داند، این سفر را محکوم کرد و این اقدام را حمایت امریکا از جدایی طلبی تایوانی دانست و در پی آن تمرینات نظامی گسترده ای برگزار کرد.
روابط رسمی بین دولت مرکزی جمهوری خلق چین و جزیره تایوان در سال 1949 پس از اینکه قوای شکست خورده کومینتانگ به رهبری چیانگ کای شک به این جزیره گریخت، قطع شد. ارتباطات تجارتی و غیررسمی بین جزیره و سرزمین اصلی چین در اواخر دهه 1980 از سر گرفته شد.
از اوایل دهه 1990، طرفین از طریق سازمان های غیردولتی - انجمن پیکن برای توسعه روابط در سراسر تنگه تایوان و بنیاد تبادل تنگه ها در تایپه- شروع به تماس کردند.