به گزارش اسپوتنیک، دیمیتری استفانوویچ از انستیتوت اقتصاد جهانی و روابط بینالملل اکادمی علوم روسیه که مقر آن در مسکو می باشد، در گفت و گو با خبرگزاری اسپوتنیک اعلام کرد، که واشنگتن درباره ای بکارگیری از اوکراین برای یادگیری نحوه واکنش گونه های گوناگون جنگ افزارها تامل نمی کند.
مارا کارلین دستیار وزیر دفاع ایالات متحده در زمینه راهبردها، برنامه ها و قابلیت ها، پیشتر اوکراین را آزمایشگاهی برای مطالعه نوآوری های نظامی ایالات متحده نامیده بود.
وی در سخنانی خود در دانشگاه دونالد ریگان اذعان کرده بود، که اوکراین از فناوری های هوش مصنوعی استفاده می کند که به کیف و متحدان غربی آن کمک می کند تا ارزیابی دقیقتری از روند درگیری ها انجام داده و متوجه شوند که رژیم زلنسکی بیش از همه به چه چیزی نیاز دارد.
دیمیتری استفانوویچ از انستیتوت اقتصاد جهانی و روابط بینالملل اکادمی علوم روسیه که مقر ان در مسکو می باشد، در این خصوص تاکید می کند که از درگیری ها برای مشخص کردن ویژگی های تسلیحات و آزمایش آنها در شرایط واقعی استفاده می شود.
وی درباره ای مناقشه اوکراین بر این باور است: "این مهمترین تجربهای است که اکنون ارتش امریکا برای پژوهش رویکردهای روسیه جهت انجام عملیات نظامی در بخش مرکزی اروپا، کسب میکند".
استفانوویچ همچنین "نقش کلیدی" امریکا در مداخله در مناقشه اوکراین و "ایجاد سیستم های شناسایی یکپارچه، ارزیابی نتایج استفاده رزمی از تسلیحات و ایجاد سامانه های پدافند هوایی و موشکی یکپارچه و همچنین توسعه سیستم های ارتباطی، از جمله با بهره گیری از راه حل های تجاری مانند استارلینک" برای نیروهای مسلح اوکراین، را یادآور شد.
به گفته این کارشناس روس، تاکید بر این نکته مهم است که آمریکایی ها در کنار موضوعات دیگر از اوکراین برای "آموزش دفع حملات موشکهای کروز و بالستیک و پهپادها با بهره گیری از موشکهای ضدهوایی و سیستمهای تسلیحاتی متنوع با بردهای مختلف" استفاده می کنند.
استفانوویچ افزود: "همه اینها به واشنگتن اجازه می دهد تا روش های خاصی را آزمایش کند که سپس برای اجرا در ارتش ایالات متحده پیشنهاد می شوند".
وقتی از او پرسیده شد که چرا اوکراین تبدیل به مکان مناسبی برای آزمایش تسلیحات و فناوری های جدید ایالات متحده شد، وی تاکید کرد که این در اوکراین ممکن بود که "امکان ادغام سیستم های تسلیحاتی به سبک غربی و شوروی و پسا شوروی، نشان داده شده شوند".
ایالات متحده و متحدانش بلافاصله پس از آغاز عملیات نظامی ویژه روسیه در فیبروری 2022، کمک های نظامی خود را به کیف افزایش دادند. از آن زمان تا کنون واشنگتن حدود 43.7 میلیارد دالر سلاح به کیف تحویل داده است.
مسکو بارها هشدار داده است که کشورهای ناتو با ارسال تسلیحات به کیف "با آتش بازی می کنند" که به گفته کرملین منجر به طولانی شدن درگیری اوکراین می شود. سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه تاکید کرده است که هر محموله ای که شامل تسلیحات برای اوکراین باشد، تبدیل به هدف قانونی روسیه خواهد شد.