روسیه به مدت یک ماه رئیس شورای امنیت سازمان ملل شد

روسیه از اول آپریل به مدت یک ماه رئیس شورای امنیت سازمان ملل شد.
Sputnik
به گزارش اسپوتنیک، از اول آپریل، روسیه به مدت یک ماه رئیس شورای امنیت سازمان ملل می شود، یکی از موضوعات کلیدی مورد بحث در این زمان "چندجانبه گرایی مؤثر"، خطرات در صادرات تسلیحات و حل و فصل خاورمیانه خواهد بود.
پیش بینی می شود که سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه طی چندین نشست ریاست شورای امنیت را بر عهده بگیرد.
همانطور که واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد قبلاً گفته بود، هنوز هیچ نشست رسمی شورای امنیت درباره اوکراین در ماه آپریل برنامه ریزی نشده است. اما این احتمال وجود دارد که آنها همچنان بگذرند.
انتظار می رود حدود 6 آپریل، نشست غیررسمی شورای امنیت سازمان ملل در مورد تخلیه کودکان از منطقه عملیات نظامی ویژه بحث و گفتگو کند. مسکو قصد دارد شرکت کنندگان در نشست را در مورد اقداماتی که برای محافظت از کودکان زیر سن قانونی در برابر گلوله باران اوکراین انجام می دهد، جلوگیری از سایر جنایات علیه کودکان و قرار دادن آنها در مناطق امن مطلع کند.
نشست شورای امنیت قرار است در 10 آپریل به موضوع خطرات ناشی از نقض توافقنامه ها در مورد تنظیم صادرات محصولات نظامی اختصاص یابد. به گفته ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه، در شرایط فعلی، روسیه لازم می‌داند که پیامدهای عدم پایبندی به تعهدات قراردادی برای به اصطلاح مصرف‌کننده نهایی در تجهیزات نظامی را مورد تجزیه و تحلیل قرار دهد. ما همچنین در مورد راه های مقابله با چنین اقدامات مخرب صحبت خواهیم کرد.
انتظار می رود لاوروف اواخر ماه جاری وارد نیویورک شود. با توجه به شرایط متشنج بین المللی کنونی و بحران در روابط روسیه و آمریکا، هنوز مشخص نیست که وضعیت با صدور ویزای آمریکا برای وزیر و هیئت همراه چگونه پیش خواهد رفت. آخرین باری که وی از مقر سازمان ملل بازدید کرد (در سپتامبر 2022 در هفته سطح عالی نشست مجمع عمومی)، دیپلمات ها در آخرین لحظه ویزا دریافت کردند.
نبنزیا اخیراً تاکید کرده است که صدور ویزا بر عهده آمریکاست و آنها باید این کار را انجام دهند.
جهان چند قطبی؛ نظر تحلیلگران درباره دکترین جدید سیاست خارجی روسیه
قرار است لاوروف در 25 آپریل در نشست شورای امنیت در سطح وزیران با موضوع حل و فصل خاورمیانه ریاست کند. وزیر همچنین در 24 آپریل ریاست جلسه شورای امنیت با موضوع "چندجانبه گرایی موثر از طریق دفاع از اصول منشور ملل متحد" را بر عهده خواهد داشت. این احتمال وجود دارد که روسیه در این نشست به مشکل شکل گیری نظم نوین جهانی بپردازد.
در آستانه آغاز ریاست روسیه، وزارت امور خارجه روسیه مفهوم جدیدی از سیاست خارجی روسیه را منتشر کرد. این سند می گوید که بشریت در حال گذراندن دوره تغییرات انقلابی است، "شکل گیری جهانی عادلانه تر و چند قطبی ادامه دارد."
در عین حال، همانطور که در مفهوم جدید اشاره شد، "الگوی عدم تعادل توسعه جهانی، که برای قرن‌ها رشد اقتصادی بیش از حد قدرت‌های استعماری را با تصاحب منابع سرزمین‌ها و دولت‌های وابسته در آسیا، آفریقا و نیمکره غربی تضمین کرد. ، به طور غیرقابل برگشتی به گذشته تبدیل می شود."
همچنان که در این سند آمده است، تغییرات در حال انجام باعث طرد تعدادی از دولت های عادت به تفکر بر اساس منطق سلطه جهانی و استعمار نو می شود، آنها از شناخت واقعیت های جهان چند قطبی خودداری می کنند و بر روی پارامترها و اصول توافق می کنند.
پایان سلطه گری امریکا؛ مفاهیم اصلی سیاست جدید خارجی روسیه
شورای امنیت یک ساختار دائمی سازمان ملل متحد است که مسئولیت اصلی حفظ صلح و امنیت بین المللی به عهده آن است. اکنون 15 کشور همیشه در شورای امنیت حضور دارند: پنج عضو دائم و ده کشور موقت.
اعضای دائمی عبارتند از: روسیه، ایالات متحده آمریکا، بریتانیا، چین و فرانسه که قدرت وتو دارند.
ده عضو موقت که برای دو سال انتخاب می شوند عبارتند از برزیل، امارات متحده عربی، آلبانی، غنا و گابن برای سال های 2022 و 2023 انتخاب می شوند و جاپان، اکوادور، سوئیس، موزامبیک و مالت برای سال های 2023 و 2024.
هر ماه ریاست شورای امنیت از کشوری به کشور دیگر منتقل می شود.
امریکا از پاسخ دادن به سوال روسیه درباره استقرار سلاح هسته‌ای در اروپا طفره رفت
بحث و گفتگو