رایس، سخنگوی این نهاد به خبرنگاران گفت: تعامل ما با افغانستان تا زمانی که درون جامعه بین المللی شفافیتی درباره به رسمیت شناختن این دولت وجود داشته باشد، به حالت تعلیق درآمده است.
او افزود: در خصوص به رسمیت شناختن این دولت، ما پیرو جامعه بینالمللی هستیم و در حال حاضر چنین چیزی نداریم. بنابراین برنامه این صندوق متوقف شده است. و همانطور که ماه گذشته هم گفتیم، تکرار میکنیم که این کشور در حال حاضر به منابع صندوق بینالمللی پول، حقوق برداشت ویژه و غیره دسترسی ندارد.
گروه طالبان در میانه ای ماه اگوست کنترل افغانستان را به دست گرفت و یک دولت منتخب تحت حمایت غرب را سرنگون کرد. دولت موقت طالبان هم شامل چهرههای سرشناس این گروه است. بسیاری از رهبران جهان منتظر این هستند که ببینند آیا طالبان به وعدههایش در مسائلی مثل تشکیل دولت فراگیر و حقوق بشر پیش از آنکه به آن مشروعیت ببخشند، عمل میکند یا خیر.
افغانستان در حال حاضر با فقر مزمن و خشکسالی مواجه است، اما وضعیت با روی کار آمدن طالبان در ماه گذشته و توقف کمکهای انسانی و خروج دهها هزار تن به ویژه نیروهای دولتی و نیروهای امدادی و لنگ ماندن بیشتر فعالیت اقتصادی، بدتر شده است.
با این حال سخنگوی صندوق بینالمللی پول از آمادگی برای همکاری با جامعه جهانی برای اجرای اقدامات فوری به منظور متوقف کردن بحران انسانی قریبالوقوع خبر داد.
او گفت: صندوق بینالمللی پول عمیقا نگران شرایط اقتصادی دشوار در افغانستان و وضعیت انسانی در افغانستان است. ما گفتهایم که تمرکز فوری قطعا باید روی وضعیت انسانی، کمک به مردم افغانستان و اجازه به نقل و انتقالات در مقیاس کوچک و ارائه حمایت به کشورهای میزبان آوارگان افغانستانی باشد.