به گزارش اسپوتنیک به نقل از طلوع نیوز، صبغت احمدی، سخنگوی وزارت خارجه میگوید که هنوز بحثها در بارۀ چگونگی برگزاری این نشست جریان دارد و این نشست بدون حضور و مالکیت کابل اثرگذار نخواهد بود.
صبغت احمدی، میافزاید: "در مورد نشست مسکو، روی چگونگی آن هنوز هم بحث جریان دارد؛ ما در حال بحث استیم با جانب روسی در مورد این که چگونه برگزار شود، کی برگزار شود؛ اینها هنوز هم قابل بحث است."
چگونگی نقش و جایگاه طالبان در این نشست، دعوت نمایندهگان کشورها، نقش پاکستان در این نشست و مدیریت این نشست از سوی حکومت افغانستان از موضوعات مهمی استند که برگزاری این نشست را تاکنون به تأخیر انداخته است.
در همین حال، رسانههای پاکستانی گزارش داده اند که مقامهای این کشور برای شرکت در این نشست اعلام آمادهگی کرده اند.
از سویی هم، شورای عالی صلح میگوید که پاکستان در همکاری با روسیه میکوشد تا با برگزاری نشست مسکو و آوردن طالبان در این نشست، نقش گفت وگوهای امریکا را با طالبان کاهش دهد.
ملالی شینواری، عضو این شورا و مشاور ریاست جمهوری درمورد گفت: "هدف اصلی نشست روسیه این است که پاکستان خواسته پروسۀ صلحی را که امریکا شروع کرده و میخواهد که رول عمده را در َآن داشته باشد، بدست روسیه بسپارد."
با این همه، شماری از اعضای شورای ملی، میگویند که رقابتهای کشورهای منطقه و جهان به ویژه واشنگتن و مسکو سبب شده اند تا این نشست برگزار نشود.
محمدعلم ایزدیار، معاون نخست مجلس سنا گفت: "نقش کشورهای منطقه بسیار با اهمیت است در حل معضل افغانستان، چرا که با درازا کشیده شدن جنگ و با حضور نظامی ایالات متحده امریکا در افغانستان نگرانیهایی در منطقه ایجاد شده است."
قرار بود نشست مسکو بدون حضور نمایندهگان حکومت افغانستان در ماۀ سنبله برگزار شود، اما پس از مخالفت حکومت افغانستان، این نشست برگزار نشد و پس از آن کابل و مسکو در حدود یک ماه پیش توافق کردند که به گونۀ مشترک این نشست را برگزار خواهند کرد.