«وضع تعرفههای اضافی تجارتی امریکا باعث جلوگیری از پیوستن کشورها به بریکس نخواهد شد»

«وضع تعرفههای اضافی تجارتی امریکا باعث جلوگیری از پیوستن کشورها به بریکس نخواهد شد»
سید بلال فاطمی، آگاه مسایل سیاسی و روابط بین المللی در مصاحبه با اسپوتنیک افغانستان درمورد سازمان بریکس و تاثیرات بالقوه آن بر نظم جهانی گفت و بر اهمیت و تهدیدزا بودن بریکس برای غرب تاکید کرد.
این کارشناس مسایل سیاسی خاطر نشان ساخت که بریکس به عنوان پاسخی به اشتباهات و نابرابریهای ناشی از جنگ جهانی دوم و سیطره غرب بر جهان سوم شکل گرفته است و سازمانهایی مانند بانک جهانی، صندوق بینالمللی پول (IMF) و ناتو، ابزارهایی برای حفظ این سیطره بودهاند.
آقای فاطمی با تاکید بر اینکه در حال حاضر دالر امریکا به عنوان پول جهانی و کنترول بانک فدرال امریکا، ستون اصلی قدرت اقتصادی غرب است خاطر نشان ساخت که این کنترول، امکان تحریم و اعمال فشار بر سایر کشورها را فراهم میکند.
آقای فاطمی با اشاره بر فواید بیرون شدن کشورهای عضو بریکس از سیطره دالر امریکا، گفت:
بریکس میتواند که همین سیستم جهانی را که امریکا به نام بانک جهانی جور کرده از این بیرون شود و پول خود را رایج کند و از سیطره دالر برآید وقتی که شما پول تان از طریق بانک جهانی نرود از طریق بانکی که خود بریکس که روسیه و چین آنرا بسازند او از آن طریق باشد لذا تحریمی را امریکا بر علیه آنها وضع کرده نمیتواند و از سیطره اقتصادی امریکا آزاد میشوند.
این تحلیلگر مسایل سیاسی با تاکید بر موقعیت استراتژیک افغانستان به عنوان "قلب بریکس"، معتقد است این کشور نقش کلیدی در تجارت و مراودات اقتصادی بریکس خواهد داشت و ثبات در افغانستان برای موفقیت بریکس ضروری است.
آقای فاطمی درمورد تهدید ترامپ مبنی بر وضع ۱۰ درصدی تعرفه اضافی تجارتی بالای کشورهایی که از پالیسی بریکس حمایت کنند، گفت:
وضع تعرفههای اضافی هر چند فیصدی که باشد باعث از این نخواهد شد که جلو مردم را بگیرد تا به این سازمان نروند، مردم حتما به این سازمان میروند چرا که آنها در این سازمان نجات خود را میبینند از سیطره جهان غرب از امریکا و اروپا و سیطره دالری که بالای آنها تحمیل میشود و سود از آنها گرفته میشود.
ما را در سایت و تلگرام اسپوتنیک دنبال کنید