"جنگ هرگز راه حل نیست، هر نبرد در نهایت به صلح ختم میشود"

© Sputnik / EMERCOM of Russia /  مراجعه به بانک تصاویر Обрушение моста на пассажирский поезд в Брянской области
Обрушение моста на пассажирский поезд в Брянской области - اسپوتنیک افغانستان  , 1920, 05.06.2025
عضو شوید
داکتر بسم الله مهمند، رییس شورای تفاهم ملی افغانستان که در بیرون از افغانستان زندگی و فعالیت دارد، با ارسال نامه یی درمورد ‎مناقشه روسیه و اوکراین و روند مذاکرات صلح دو طرف، متنی را نوشته که آنرا نشر می کنیم.
جنگ هرگز راه‌حل حقیقی نیست؛ زیرا هر نبرد در نهایت به صلح ختم می‌شود. پس خردمندانه‌ترین مسیر آن است که از همان ابتدا، مشکلات از طریق مذاکره و گفت‌وگو حل‌وفصل شوند. جلوگیری از درگیری، خشونت، و نابودی جان انسان‌ها باید اصلی‌ترین اولویت همه طرف‌های درگیر باشد.
در هر جنگ، هدف قرار دادن مناطق مسکونی، تخریب زیرساخت‌های غیرنظامی و حمله به مردم بی‌گناه، نقض آشکار اصول انسانی و قوانین بین‌المللی است. متاسفانه ، اوکراین در اوج استیصال و ناتوانی ، مردم بیګناه و غیر نظامی را هدف حملات خونبار قرار داده است . این رفتار ، تناقض اشکار میان ګفته ها و عملکرد این کشور را به نمایش میګذارد و در ‎مناقشه میان روسیه و اوکراین، چنین رویکردی بارها مشاهده شده است. اما حقیقت این است که این جنگ فقط یک منازعه میان دو کشور نیست، بلکه در واقع، مقابله‌ای میان روسیه و حامیان غربی اوکراین، به‌ویژه کشورهای اروپایی و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) است.
با وجود پیچیدگی‌های این نبرد، نباید از اصول انسانی غافل شد؛ جنگ نیز قوانینی دارد که رعایت آن‌ها الزامی است:
مناطق مسکونی نباید هدف حمله قرار گیرند.
اسرای جنگی باید تبادله شوند.
با اسیران باید رفتار انسانی و مطابق با اصول بشری صورت گیرد.
ملت افغانستان بیش از نیم قرن قربانی جنگ‌های تحمیلی و مداخلات آشکار و پنهان قدرت‌های منطقه‌ای و جهانی بوده است. جنگی که بیش از دو میلیون کشته، میلیون‌ها معلول، و میلیون‌ها مهاجر به جا گذاشته است. اما افغان‌ها، همانند دیگر ملت‌هایی که دوران جنگ را پشت سر گذاشته‌اند، به اهمیت صلح، تفاهم ملی، و همزیستی مسالمت‌آمیز پی برده‌اند. همین درک عمیق از ویرانی جنگ، سبب شده است که صلح برای آن‌ها نه یک آرزو، بلکه یک ضرورت باشد.
با توجه به این تجربه ارزشمند، جمع از اندیشمندان، شخصیت‌های ملی و افراد با تجربه در حل منازعات، به تأسیس سازمانی تحت عنوان "شورای تفاهم ملی" اقدام کرده‌اند. این نهاد با هدف پیشگیری از درگیری‌ها، کاهش تنش‌های داخلی و منطقه‌ای، و حل‌وفصل منازعات از طریق دیپلماسی و گفت‌وگو شکل گرفته است. خوشبختانه این ابتکار با استقبال گسترده افغان‌های صلح‌دوست مواجه شده و روند تکمیل اسناد و آغاز فعالیت‌های آن به‌زودی انجام خواهد شد، درهای پیوستن به شورا بروی افغانها و سایر شخصیت های صلح دوست و خسته از جنگ باز است.
ما در این جمع، افرادی را گرد آورده‌ایم که نه‌تنها به حل بحران‌ها باور دارند، بلکه طرح‌های عملی و مؤثری را برای رسیدن به تفاهم و صلح ارائه کرده‌اند. در صورت لزوم، ما آماده‌ایم تا در حل بحران‌هایی مانند جنگ میان روسیه و اوکراین نیز نقش مثبت ایفا کنیم.
داکتر بسم الله مهمند، رییس شورای تفاهم ملی - اسپوتنیک افغانستان
داکتر بسم الله مهمند
رییس شورای تفاهم ملی
خرد جمعی و تجارب تاریخی نشان می‌دهند که تداوم جنگ تنها ویرانی و کشتار را در پی دارد. به‌جای نبرد و خشونت، باید مسیر راههای ‌حل‌سیاسی را در پیش گرفت. روسیه و اوکراین، علاوه بر آنکه همسایگان تاریخی هستند، ده‌ها سال در چارچوب اتحاد جماهیر شوروی زندگی کرده‌اند. روابط خانوادگی، ازدواج‌های میان مردم دو کشور، و پیوندهای اجتماعی، گواهی بر نزدیکی آن‌هاست. بر همین اساس، مذاکره، حسن نیت، و تلاش برای دستیابی به توافق سیاسی، تنها راه پایان دادن به این جنگ است.
صلح، نه یک انتخاب، بلکه یک ضرورت است.
نوار خبری
0
برای شرکت در گفتگو
ورود به سیستمیا ثبت نام کنید
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала