رحیمی: تعامل اداره ترامپ با طالبان دور از ذهن به نظر نمیرسد

سردار محمد رحیمی، استاد دانشگاه و دکترای ژئوپولیتیک
سردار محمد رحیمی، استاد دانشگاه و دکترای ژئوپولیتیک - اسپوتنیک افغانستان  , 1920, 09.11.2024
عضو شوید
به گفته این استاد دانشگاه و دکترای ژئوپولیتیک، طالبان میدانند که مجبور اند به برخی از خواست های ترامپ در قبال افغانستان تن دهند، اما به احتمال زیاد درمورد افغانستان پس از رسیدن به مسایل منطقه ای و بین المللی، بحث خواهد شد.
سردار محمد رحیمی، استاد دانشگاه و دکترای ژئوپولیتیک در مصاحبه با اسپوتنیک تعامل اداره دونالد ترامپ در رهبری این کشور با طالبان را ممکن دانست.
آقای رحیمی گفت:
یکی از مسایلی که در دو دهه گذشته به خصوص پس از جنگ در عراق و افغانستان درمورد خاور میانه و جنوب آسیا در سیاست خارجی امریکا مطرح شده است، اینست که آنها حالا خیلی دنبال دیموکراسی سازی یا مسایل حقوق بشری در کشورهای جهان سومی نیستند، به همین خاطر دیدگاه شان بیشتر اینست که چطور میتوانند با دولت هایی که وجود دارند، کنار بیایند و مسئله ثبات را که از اهداف کلان شان در رقابت با چین است، از این بابت امکان تعامل با طالبان یا هر حکومت دیگری که در منطقه وجود دارند، برای امریکا وجود دارد به شرطی که آن کشورها یا حکومت ها با منافع منطقه ای امریکا سازگاری داشته باشند یا در راستای اهدافی که امریکا در منطقه جنوب آسیا دارد به خصوص کنترول چین و بحث سلاح هسته ای که در این منطقه وجود دارد، بتوانند همکاری کنند.
به باور این کارشناس مسایل سیاسی، امکان همکاری و تعامل ترامپ با طالبان به خصوص وقتی که ترامپ مسئله بگرام را مطرح کرده و علاقمندی اش را برای حضور در اینجا بخاطر کنترول سلاح هسته ای چین و همینطور سلاح های زیادی که از امریکایی ها در افغانستان باقی مانده، دور از ذهن به نظر نمیرسد که امکان همکاری است بین ترامپ و طالبان و مانعی وجود ندارد.
این استاد دانشگاه در ادامه گفت:
اتفاقن کمک هایی که امریکا برای افغانستان انجام میدهد، از این به بعد میتواند شروعی باشد به خواسته هایی که امریکا در موضوع پایگاه بگرام دارد و یا برخی مسایل دیگر، طالبان هم میدانند که رابطه شان با امریکا باید در دوره ترامپ بهتر از آنچه در دوره بایدن بود شود.
پیش از این گزارش شده بود که مدیر موسسه جنوب آسیای مرکز ویلسون روز چهارشنبه گفت که حکومت ترامپ ممکن است تمایل بیشتری به تعامل با طالبان داشته باشد. مایکل کوگلمان در شبکه اکس نوشت که احتمالاً ترامپ، طالبان را برای نبردهایش با داعش خراسان تحسین خواهد کرد.
آقای رحیمی در اخیر افزود:

باید دید که کدام مسایل منطقه ای وجود دارند و مسایل بین المللی به کجا میرسد، بعد مسئله افغانستان هم در کنار آن قابل بحث است، اما امکان تعامل بین ترامپ و طالبان با توجه به رویکردی که از ترامپ در دوره چهار ساله قبلی داشتیم، دور از ذهن نیست.

مایکل کوگلمان، کارشناس امور جنوب شرق آسیا در اندیشکده ویلسون نوشت: "در حکومت بعدی ترامپ، ممکن است شاهد تمایل امریکا به تعامل بیشتر با طالبان باشیم. فکر کنم که او طالبان را برای مبارزه‌اش با داعش خراسان تحسین کند . زیرا، ترامپ علاقه داشت که برای مهار داعش اعتبار به‌دست آورد."
نوار خبری
0
برای شرکت در گفتگو
ورود به سیستمیا ثبت نام کنید
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала