استقبال عطا محمد نور و عبدالرشید دوستم از اعلام موجودیت "مجمع فدرال‌خواهان افغانستان"

© Photo / Gen. A.Mمارشال دوستم و عطامحمد نور
مارشال دوستم و عطامحمد نور - اسپوتنیک افغانستان  , 1920, 05.02.2024
عضو شوید
"مجمع فدرال‌خواهان افغانستان" روز شنبه، چهاردهم دلو، با مشارکت شماری از سیاست‌مداران و نمایندگان پیشین پارلمان افغانستان اعلام موجودیت کرد.
به گزارش اسپوتنیک، عطامحمد نور، رهبر شاخه‌ای از حزب "جمعیت اسلامی افغانستان" در واکنش به اعلام موجودیت "مجمع فدرال‌خواهان افغانستان" می‌گوید که نظام فدرالی نمونه‌ای از یک نظام غیرمتمرکز و مورد تأیید این حزب است.
آقای نور امروز (یک‌شنبه، 15 دلو) با نشر اعلامیه‌‌ای در شبکه اجتماعی "ایکس" از اعلام موجودیت این جریان سیاسی استقبال کرده است.
او گفته است: "جمعیت اسلامی افغانستان درحالی‌که به تغییر نظام ریاستی متمرکز به غیرمتمرکز باور عمیق دارد و پیرو این سیاست است، مدل نظام غیرمتمرکز فدرالی را نیز نوعی نظامی می‌داند که در بسا کشورهای جهان کاربرد دارد و مؤثر واقع شده است."
محمد محقق، مشاور رییس جمهوری اسلامی افغانستان - اسپوتنیک افغانستان  , 1920, 04.02.2024
حزب محقق: نظام فدرال گم‌شده‌‌ی تاریخی مردم افغانستان است
آقای نور افزوده است: "نظام فدرالی که نمونه‌ای از نظام غیرمتمرکز حساب می‌شود نیز مورد تأیید ما است و کارایی آن در کشورهای مختلف جهان ثابت شده است."
این رهبر جهادی پیشین گفته است که سرزمین ما پس از پیروزی "مقاومت نخست" شانس آن را داشت که نظام مردم‌سالار داشته باشد، اما در انتخاب نوع نظام دچار اشتباه شدیم.
از سوی دیگر عبدالرشید دوستم، رهبر حزب جنبش ملی، در واکنش به اعلام موجودیت "مجمع فدرال‌خواهان افغانستان" گفت احمدشاه مسعود و عبدالعلی مزاری طرفدار نظام فدرالی بودند.
او گفت پایان دادن به کشمکش‌ها و مشکلات افغانستان با برقراری نظام غیرمتمرکز امکان‌پذیر است.
رهبر حزب جنبش ملی افغانستان روز یکشنبه (١٥ دلو) با حمایت از تشکیل "مجمع فدرال‌خواهان افغانستان" گفت فدرالیسم در افغانستان طوری تبلیغ شده که از آن به معنای "تجزیه‌طلبی" تفسیر می‌شود.
او گفته است که وضعیت امروز ناشی از این اشتباه و انتخاب "نظام متمرکز ریاستی" است که در آن "تمامی صلاحیت‌ها در دست یک فرد قرار گرفت و خودکامگی، انحصار قدرت و به‌کارگیری آن مطابق میل فرد حاکم را فراهم آورد."
"مجمع فدرال‌خواهان افغا‌نستان" که متشکل از شماری از مقام‌های حکومت پیشین، نمایندگان پیشین مجلس و فعالان سیاسی است، دیروز اعلام موجودیت کرد.
این مجمع می‌گوید که یگانه راه رسیدن به ثبات و حل منازعات سیاسی در افغانستان، تغییر نظام سیاسی کشور به نظام فدرال است.
طالبان پیش از این با نظام فدرالی مخالف کرده و آن را زمینه‌ساز تجزیه افغانستان دانسته است. شماری دیگر از رهبران سیاسی از جمله حامد کرزی و اشرف غنی، رئیسان جمهور پیشین و حزب اسلامی با این نوع نظام مخالفت کرده‌اند.
نوار خبری
0
برای شرکت در گفتگو
ورود به سیستمیا ثبت نام کنید
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала