گماشتن دوباره ای سینیرلی اوغلو به عنوان هماهنگ کننده ویژه برای افغانستان از سوی سازمان ملل

© AP Photo / Burhan OzbiliciМинистр иностранных дел Турции Феридун Синирлиоглу на пресс-конференции в Анкаре
Министр иностранных дел Турции Феридун Синирлиоглу на пресс-конференции в Анкаре - اسپوتنیک افغانستان  , 1920, 05.01.2024
عضو شوید
برای کمک به آماده‌سازی برای نشست نمایندگان و رایزنی‌های مرتبط، دوره کاری هماهنگ‌کننده ویژه سازمان ملل برای افغانستان تا پایان ماه فیبروری تمدید شده است.
به گزارش اسپوتنیک به نقل از آمو، استفانی ترمبلی، یکی از سخنگویان سازمان ملل متحد می‌گوید، که دبیرکل ملل متحد در یک زمان مناسب، دومین نشست نمایندگان ویژه برای افغانستان را تشکیل خواهد داد. به گفته‌ی او، همزمان با این، ماموریت هماهنگ‌کننده ویژه فریدون سینیرلی‌اوغلو نیز تا پایان ماه فیبروری (۱۰ حوت) تمدید شده است.
سینیرلی‌اوغلو در اپریل ۲۰۲۳ (ثور ۱۴۰۲)‌ سال گذشته میلادی به این سمت گماشته شد تا ارزیابی ویژه‌ای از افغانستان انجام بدهد.
سازمان ملل  - اسپوتنیک افغانستان  , 1920, 26.04.2023
گماشتن هماهنگ کننده ای ویژه از سوی سازمان ملل متحد برای افغانستان
بانو ترمبلی گفت: "دبیر کل ملل متحد قصد دارد دومین نشست نمایندگان ویژه برای افغانستان را برای تقویت اجماع بین المللی در مورد گام‌های بعدی و بحث در مورد پیشنهادات ارزیابی مستقل سازماندهی کند".
او افزود: "برای کمک به آماده‌سازی برای نشست نمایندگان و رایزنی‌های مرتبط، دوره کاری هماهنگ‌کننده ویژه فریدون سینیرلی‌اوغلو تا پایان فبروری تمدید شده است".
وی خاطرنشان کرد که شورای امنیت در قطعنامه ۲۹ دسمبر (۸ جدی) خود در مورد افغانستان، از دبیرکل خواسته است تا ظرف ۶۰ روز از رایزنی‌ها به این شورا اطلاع بدهد.
وی همچنین خاطرنشان کرد که رزا اوتونبایوا نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد همچنان به رهبری عملیات و تعهدات روزانه ماموریت کمک سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) به عنوان رییس این نهاد ادامه خواهد داد.
سینیرلی‌اوغلو گزارش ارزیابی خود را درباره ای افغانستان در ماه نومبر به شورای امنیت سازمان ملل ارائه کرد و در آن تعیین یک نماینده ویژه برای افغانستان را پیشنهاد کرد.
یادآوری می کنیم، که گروه طالبان پس از یک معامله پیچیده و پنهان با امریکا در دوحه پایتخت قطر، در پانزدهم ماه اگوست سال ۲۰۲۱ کنترل افغانستان را به دست گرفت و از آن زمان تاکنون با رفتار تندروانه شهروندان افغانستان به ویژه بانوان را به تنگنا قرار داده است. با چیرگی گروه طالبان بر افغانستان گروه های دیگر تروریستی هم در افغانستان فعال شده و افغانستان به کشور صدور تروریسم در منطقه تبدیل شده است و هم اکنون بیش از بیست میلیون نفر با گرسنگی در این کشور دست و پنجه نرم می کنند.
در همین حال کارشناسان می گویند، که گروه طالبان پیوند تنگاتنگ با القاعده دارد و به این گروه در دوره نخست و اکنون در افغانستان پناه داده است.
اکنون اگرچه در افغانستان همه ظواهر اسلامی برقرار و محفوظ است و نمازهای جماعت و نماز جمعه از دیگر زمان ها بیشتر برقرار است و صدای اذان بلند و حتی گسترده تر از دوره های پیشین است، منتها ترس ووحشت حاکم بر جامعه استوار، فقر در حال گسترش، درونمایه اسلام یعنی عدالت و رعایت حقوق مردم و آنچه اسلام برای آنها ظهور کرد، وجود ندارد.
در ماه های پسین یورش های جبهه های مخالف گروه طالبان بر جنگجویان این گروه افزایش پیدا کرده و تاکنون صدها تن از جنگجویان این گروه در یورش های جبهه های مخالف این گروه کشته و زخمی شده اند.
نوار خبری
0
برای شرکت در گفتگو
ورود به سیستمیا ثبت نام کنید
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала