سازمان پیمان امنیت جمعی: روندهای نامطلوب در افغانستان در حوزه اجتماعی-اقتصادی همچنان ادامه دارد

© Sputnik / Sergey Guneev /  مراجعه به بانک تصاویر دیدار سران کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی
دیدار سران کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی - اسپوتنیک افغانستان  , 1920, 07.12.2023
عضو شوید
سازمان پیمان امنیت جمعی در پی نتایج نشست عادی این کارگروه گزارش داد، که گروه کاری درباره ای افغانستان زیر نظر شورای وزیران خارجه سازمان پیمان امنیت جمعی به تداوم روندهای نامطلوب در این کشور در حوزه های اجتماعی-اقتصادی و امنیتی اشاره کرد.
به گزارش اسپوتنیک، سازمان پیمان امنیت جمعی در کانال رسمی تلگرامش نوشت: شرکت کنندگان به تداوم روندهای نامطلوب در حوزه های اجتماعی-اقتصادی و امنیتی اشاره و بر خطرهای تهدیدات تروریستی و مواد مخدر ناشی از خاک این کشور تاکید شد.
افزون بر این، این کارگروه آمادگی خود را برای "ارائه کمک در هماهنگی فعالیت های کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی در ثبات وضعیت و ایجاد پروسه های صلح در افغانستان" تایید کرد.
Река Пяндж на границе Таджикистана с Афганистаном в горах Памира - اسپوتنیک افغانستان  , 1920, 24.10.2023
نیروبخشی مرزهای تاجیکستان با افغانستان از سوی سازمان پیمان امنیت جمعی
سازمان پیمان امنیت جمعی اکنون شامل شش کشور روسیه، ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان و تاجیکستان است.
یادآوری می کنیم، که در آغاز ماه اگوست 2021، گروه طالبان (گروه طالبان، زیر تحریم سازمان ملل به دلیل فعالیت های تروریستی) یورش های خود را در برابر نیروهای دولتی افغانستان تشدید کردند، در 15 اگوست 2021 وارد کابل شدند و در روز بعد اعلام کردند که جنگ پایان پیدا کرده است. در جریان دو هفته آخر ماه اگوست، تخلیه دسته جمعی شهروندان کشورهای غربی و افغانستانی های همکار با آنها از فرودگاه کابل که زیر نگهبانی نظامیان امریکایی بود، صورت گرفت. در شب 31 اگوست، ارتش ایالات متحده فرودگاه کابل را ترک کرد و به تقریبا 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان پایان داد. در آغاز ماه سپتمبر همان سال، ترکیب دولت موقت افغانستان از سوی گروه طالبان به ریاست محمد حسن آخوند که در دوره اول حکومت طالبان به عنوان سرپرست وزارت خارجه فعالیت می کرد و از سال 2001 تحت تحریم های سازمان ملل قرار داشت، اعلام شد.
گروه طالبان پس از یک معامله پیچیده و پنهان با امریکا در دوحه پایتخت قطر، در پانزدهم ماه اگوست سال 2021 کنترل افغانستان را به دست گرفت و از آن زمان تاکنون با رفتار تندروانه شهروندان افغانستان به ویژه بانوان را به تنگنا قرار داده است.
اکنون اگرچه در افغانستان همه ظواهر اسلامی برقرار و محفوظ است و نمازهای جماعت و نماز جمعه از دیگر زمان ها بیشتر برقرار است و صدای اذان بلند و حتی گسترده تر از دوره های پیشین است، منتها ترس ووحشت حاکم بر جامعه استوار، فقر در حال گسترش، درونمایه اسلام یعنی عدالت و رعایت حقوق مردم و آنچه اسلام برای آنها ظهور کرد، وجود ندارد.
در ماه های پسین یورش های جبهه های مخالف گروه طالبان بر جنگجویان این گروه افزایش پیدا کرده و تاکنون صدها تن از جنگجویان این گروه در یورش های جبهه های مخالف این گروه کشته و زخمی شده اند.
نوار خبری
0
برای شرکت در گفتگو
ورود به سیستمیا ثبت نام کنید
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала