چشم انداز تیره و تار اقتصاد افغانستان در آستانه ای کاهش کمک های بین المللی

© Sputnikفقر در افغانستان: کاکا نعیم
فقر در افغانستان: کاکا نعیم - اسپوتنیک افغانستان  , 1920, 19.11.2023
عضو شوید
موسسه صلح امریکا در گزارش خود با تاکید بر پیامدهای سیاست‌های گروه طالبان درباره ای زنان و کاهش کمک‌های بشردوستانه، چشم‌انداز تیره‌ای برای اقتصاد افغانستان پیش‌بینی کرد و نوشت: اقتصاد این کشور بر "لبه پرتگاه" قرار دارد.
به گزارش اسپوتنیک، افغانستان تایمز در مطلب روز یکشنبه خود نوشت: افغانستان بار دیگر در آستانه نابسامانی اقتصادی قرار دارد و با کاهش کمک های بشردوستانه و چالش های پایدار زیر حاکمیت گروه طالبان دست و پنجه نرم می کند. با گذشت دو سال از استقرار حکومت گروه طالبان، این کشور دست به گریبان مشکلات اقتصادی فراگیر و نیازمند افزایش کمک های بشردوستانه به یکی از فقیرترین کشورهای جهان تبدیل شده است.
نشست نمایندگان اتحادیه اروپا برای بررسی آشفتگی انسانی افغانستان - اسپوتنیک افغانستان  , 1920, 21.01.2023
نشست نمایندگان اتحادیه اروپا برای بررسی آشفتگی انسانی افغانستان
گزارش های بانک جهانی که در نشست اخیر موسسه صلح امریکا (USIP) ارائه شد، چشم انداز اقتصادی شکننده ای را نشان می دهد. در حالی که طالبان از پیشرفت در مبارزه با فساد سخن می‌گوید، این کشور آسیای میانه به شدت به کمک‌های بشردوستانه بین‌المللی متکی است که در سال ۲۰۲۳ به نصف کاهش یافته است. ممنوعیت کشت تریاک از سوی گروه طالبان به منظور مهار اعتیاد، ممکن است بدون برنامه‌های معیشتی جایگزین، فقر روستایی را تشدید کند. افزون بر این، اخراج صدها هزار افغانستانی از پاکستان فشار اقتصادی را افزایش داده و اقتصادهای محلی را بیشتر تحت فشار قرار می دهد.
در ادامه گزارش افغانستان تایمز آمده است: دست اندرکاران کلان اقتصادی شرایط را پیچیده تر می کند. کاهش تورم که از سوی گروه طالبان مثبت تلقی می شود، اقتصاد را کوچک تر می کند، بیکاری را افزایش می دهد و عواید دولت را کاهش می دهد. تضعیف رشد صادرات، به ویژه در زغال سنگ، به چالش ها می افزاید و نیاز به راهبردهای اقتصادی متنوع را بیش از پیش نشان می دهد.
این گزارش حاکی است: وضعیت اسفبار زنان افغانستان معضلات اقتصادی-اجتماعی افغانستان را برجسته تر می کند. در رژیم قبلی، زنان به طور فعال به نیروی کار کمک کردند و در بخش‌های مختلف پست‌هایی داشتند. با این حال، از زمان چیرگی گروه طالبان در سال ۲۰۲۱، بیش از ۱۴۰ فرمان، از جمله محدودیت در حقوق زنان، دستاوردهای به دست آمده را مختل کرده است. زنان، اگرچه هنوز در بخش‌هایی مانند آموزش و مراقبت‌های بهداشتی شاغل هستند، اما با کاهش تعداد و مشارکت، دستمزدهای پایین‌تر و افزایش موانع برای مشارکت اقتصادی مواجه هستند.
افغانستان تایمز نوشت: مقابله با چالش های اقتصادی نیازمند مداخلات راهبردی است. گزارش های بانک جهانی بر فوریت اصلاحات ساختاری برای تحریک رشد اقتصادی تاکید دارد. ابتکاراتی مانند نظارت شخص ثالث برای سیستم های مالی، آزاد کردن ذخایر ارز خارجی منجمد، و افزایش تولید کشاورزی می تواند از جمله حمایت های اساسی محسوب شود. راه‌حل‌های بلندمدت نیز مستلزم همکاری منطقه‌ای، بهبود زیرساخت‌ها و تغییر سیاست‌های حیاتی، از جمله گنجاندن زنان در زندگی اجتماعی کشور افغانستان است.
بنا به گزارش موسسه صلح، افغانستان اکنون در یک مقطع حساس قرار دارد؛ جایی که انتخاب های امروز سرنوشت اقتصادی آن را رقم می زند. نقش جامعه بین‌المللی در حمایت از توسعه پایدار، همراه با تمایل طالبان برای پذیرش اصلاحات لازم، تعیین خواهد کرد آیا افغانستان می‌تواند بر موانع اقتصادی خود غلبه کند و آینده انعطاف‌پذیرتری بسازد یا خیر.
یادآوری می کنیم، که گروه طالبان در پانزدهم ماه اگوست سال ۲۰۲۱ پس از یک معامله پیچیده و پنهانی بدون درگیری کنترل افغانستان دوباره بدست گرفت و از آن زمان با وجود اعلام بخشش عمومی از سوی رهبر این گروه، بیش از هزاران تن از نظامیان پیشین را این گروه کشته، زخمی، شکنجه و زندانی کرده اند و دستورهای تندروانه ای بر بانوان به اجرا درآورده و آنان را از آموزش و کار بازداشته اند.
نوار خبری
0
برای شرکت در گفتگو
ورود به سیستمیا ثبت نام کنید
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала