https://sputnik.af/20231119/شورای-مقاومت-ملی--جابجایی-مهاجران-برگشت-داده-شده-در-مناطق-معین-سیاسی-سازی-این-روند-است-16588568.html
شورای مقاومت ملی: جابجایی مهاجران برگشت داده شده در مناطق معین، سیاسی سازی این روند است
شورای مقاومت ملی: جابجایی مهاجران برگشت داده شده در مناطق معین، سیاسی سازی این روند است
اسپوتنیک افغانستان
شورای مقاومت ملی برای نجات افغانستان با نشر خبرنامه ای نوشت: اگر مهاجران برگشت داده شده، شهروندان افغانستان باشند، مسلماً سکونت پیشین آنان نشان میدهد که متعلق... 19.11.2023, اسپوتنیک افغانستان
2023-11-19T14:35+0430
2023-11-19T14:35+0430
2023-11-19T14:35+0430
افغانستان
https://cdn1.img.sputnik.af/img/07e7/0b/02/16440842_2:0:990:556_1920x0_80_0_0_6c964aeeb14d372627e9af5f1bc1d485.jpg
به گزارش اسپوتنیک، شورای مقاومت ملی برای نجات افغانستان با نشر اعلامیه ای در واکنش به بیرون کردن مهاجران افغانستانی از پاکستان و جا به جایی آنها به ولایت های شمال افغانستان نوشته است: "حکومت پاکستان در یک اقدام بی پیشینه و برخلاف کنوانسیونهای بینالمللی در مورد حقوق پناهندگان، هزاران شهروند افغانستان را که در پاکستان پناهنده بودند، اخراج و به افغانستان برگشت داده است. شورای مقاومت ملی برای نجات افغانستان در ادامۀ موضعگیری قبلی، درحالیکه این تصمیم حکومت پاکستان را خلاف مناسبات حسن همجواری و در تقابل با کنوانسیون ۱۹۵۱ ژنو درمورد حقوق پناهندگان میداند، از پیامدهای این تصمیم و در کنار آن برنامۀ جابجایی آنان در مناطق معین به شدت نگران است. در جریان بیش از چهاردهه حضور مهاجران افغانستان در پاکستان و ایران، اینگونه اخراج دستهجمعی پناهندگان از سوی پاکستان، سابقه ندارد".در ادامه این شورا نوشته است: "حکومت پاکستان دلیل اصلی اخراج مهاجران را استفادۀ طالبان از حضور پناهندگان در پاکستان برای تربیت و تقویت گروه تروریستی تحریک طالبان پاکستان میداند، در حالیکه بار این اخراج را نه طالبان که مردم افغانستان متحمل میشوند. طالبان پیش ازین نیز در تربیت و حمایت گروههای تروریستی نقش داشتند و در حال حاضر نیز میزبان بیش از بیست و دو گروه تروریستی جهانی اند. از سوی دیگر جابجایی مهاجران برگشت داده شده در مناطق معین، سیاسی سازی این روند است که امروز و آیندۀ همبستگی مردم افغانستان را برهم میزند. فرض را براین بگیریم که در موجودیت تسلط نا مشروع طالبان برای مدتی این جابجایی سیاسی صورت گیرد و ادامه یابد، فردا با تغییر وضعیت افغانستان، آیا این جابجا شدهگان، شانس دوام اسکان را در این مناطق خواهند داشت؟ واضح است که این روند، زمینههای بیشتر نفاق، پراکندگی و از هم جدایی مردم ما را فراهم میکند. اگر مهاجران برگشت داده شده، شهروندان افغانستان باشند، مسلماً سکونت قبلی آنان نشان میدهد که متعلق به بخشی از جغرافیای ما در روستا، شهر و ولایتی اند و باییست دوباره در همان مناطق اصلی شان اسکان داده شوند. اگر برنامهیی درکار نیست چگونه طالبان، مهاجران برگشت داده شده را در ولایات مشخص آنهم در شمال افغانستان و ساحات معینی از آن ولایات جابجا میسازند".این شورا افزوده است: "مشخص است که این کار به هدف برهم زدن دموگرافی و بافت اجتماعی مناطق معین صورت میگیرد و برنامۀ ویرانگری است که آتش آن هیچ کسی بهشمول طالبان را در امان نخواهد گذاشت. شورای مقاومت ملی برای نجات افغانستان از سازمان ملل متحد و کشورهای جهان درخواست میدارد که بازگشت مهاجران و اسکان آنان را از طریق یک برنامۀ جامع بیطرف بینالمللی تحت نظارت بگیرند و اجازه ندهند که با سیاسی سازی این روند و طرحهای نفاق افگنانه و نا مطلوب گروه طالبان، زمینههای زیست باهمی و امنیت منطقوی با خطر بیشتر روبروگردد".یادآوری می کنیم، که در ماه های پسین پاکستان دست به بیرون کردن شهروندان افغانستان از این کشور زده اند و تاکنون ده ها هزار مهاجر از پاکستان به افغانستان برگشته اند.
https://sputnik.af/20231111/آزادی-بیش-از-190-مهاجر-افغانستانی-از-زندان-های-پاکستان-16533036.html
اسپوتنیک افغانستان
feedback.me@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2023
اسپوتنیک افغانستان
feedback.me@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
خبرها
da_DA
اسپوتنیک افغانستان
feedback.me@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputnik.af/img/07e7/0b/02/16440842_125:0:866:556_1920x0_80_0_0_c3a8825a13b1e57cfdb2139988a93a9a.jpgاسپوتنیک افغانستان
feedback.me@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
افغانستان
شورای مقاومت ملی: جابجایی مهاجران برگشت داده شده در مناطق معین، سیاسی سازی این روند است
شورای مقاومت ملی برای نجات افغانستان با نشر خبرنامه ای نوشت: اگر مهاجران برگشت داده شده، شهروندان افغانستان باشند، مسلماً سکونت پیشین آنان نشان میدهد که متعلق به بخشی از جغرافیای ما در روستا، شهر و ولایتی اند و باییست دوباره در همان مناطق اصلی شان اسکان داده شوند.
به گزارش اسپوتنیک، شورای مقاومت ملی برای نجات افغانستان با نشر اعلامیه ای در واکنش به بیرون کردن مهاجران افغانستانی از پاکستان و جا به جایی آنها به ولایت های شمال افغانستان نوشته است: "حکومت پاکستان در یک اقدام بی پیشینه و برخلاف کنوانسیونهای بینالمللی در مورد حقوق پناهندگان، هزاران شهروند افغانستان را که در پاکستان پناهنده بودند، اخراج و به افغانستان برگشت داده است. شورای مقاومت ملی برای نجات افغانستان در ادامۀ موضعگیری قبلی، درحالیکه این تصمیم حکومت پاکستان را خلاف مناسبات حسن همجواری و در تقابل با کنوانسیون ۱۹۵۱ ژنو درمورد حقوق پناهندگان میداند، از پیامدهای این تصمیم و در کنار آن برنامۀ جابجایی آنان در مناطق معین به شدت نگران است. در جریان بیش از چهاردهه حضور مهاجران افغانستان در پاکستان و ایران، اینگونه اخراج دستهجمعی پناهندگان از سوی پاکستان، سابقه ندارد".
در ادامه این شورا نوشته است: "حکومت پاکستان دلیل اصلی اخراج مهاجران را استفادۀ طالبان از حضور پناهندگان در پاکستان برای تربیت و تقویت گروه تروریستی تحریک طالبان پاکستان میداند، در حالیکه بار این اخراج را نه طالبان که مردم افغانستان متحمل میشوند. طالبان پیش ازین نیز در تربیت و حمایت گروههای تروریستی نقش داشتند و در حال حاضر نیز میزبان بیش از بیست و دو گروه تروریستی جهانی اند. از سوی دیگر جابجایی مهاجران برگشت داده شده در مناطق معین، سیاسی سازی این روند است که امروز و آیندۀ همبستگی مردم افغانستان را برهم میزند. فرض را براین بگیریم که در موجودیت تسلط نا مشروع طالبان برای مدتی این جابجایی سیاسی صورت گیرد و ادامه یابد، فردا با تغییر وضعیت افغانستان، آیا این جابجا شدهگان، شانس دوام اسکان را در این مناطق خواهند داشت؟ واضح است که این روند، زمینههای بیشتر نفاق، پراکندگی و از هم جدایی مردم ما را فراهم میکند. اگر مهاجران برگشت داده شده، شهروندان افغانستان باشند، مسلماً سکونت قبلی آنان نشان میدهد که متعلق به بخشی از جغرافیای ما در روستا، شهر و ولایتی اند و باییست دوباره در همان مناطق اصلی شان اسکان داده شوند. اگر برنامهیی درکار نیست چگونه طالبان، مهاجران برگشت داده شده را در ولایات مشخص آنهم در شمال افغانستان و ساحات معینی از آن ولایات جابجا میسازند".
این شورا افزوده است: "مشخص است که این کار به هدف برهم زدن دموگرافی و بافت اجتماعی مناطق معین صورت میگیرد و برنامۀ ویرانگری است که آتش آن هیچ کسی بهشمول طالبان را در امان نخواهد گذاشت. شورای مقاومت ملی برای نجات افغانستان از سازمان ملل متحد و کشورهای جهان درخواست میدارد که بازگشت مهاجران و اسکان آنان را از طریق یک برنامۀ جامع بیطرف بینالمللی تحت نظارت بگیرند و اجازه ندهند که با سیاسی سازی این روند و طرحهای نفاق افگنانه و نا مطلوب گروه طالبان، زمینههای زیست باهمی و امنیت منطقوی با خطر بیشتر روبروگردد".
یادآوری می کنیم، که در ماه های پسین پاکستان دست به بیرون کردن شهروندان افغانستان از این کشور زده اند و تاکنون ده ها هزار مهاجر از پاکستان به افغانستان برگشته اند.