افغانستان با کمترین نقش در تغییر آب و هوا بزرگترین قربانی آن است

© AP Photo / Ebrahim Noroozi9-летний афганский ребенок работает на кирпичном заводе на окраине Кабула, Афганистан
9-летний афганский ребенок работает на кирпичном заводе на окраине Кабула, Афганистан - اسپوتنیک افغانستان  , 1920, 20.10.2023
عضو شوید
هیات معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان یا یوناما از تاثیرات منفی تغییرات اقلیمی در افغانستان ابراز نگرانی کرده است.
به گزارش اسپوتنیک، به نقل از طلوع نیوز، چیریتی واتسن، مسوول بخش تغییرات اقلیمی یوناما در قندهار گفته است که افغانستان یکی از کشورهای آسیب‌‎پذیر از تغییرات اقلیمی در جهان است و نیاز است تا در این زمینه به‌گونه‌ی مشترک کار شود.
خانم واتسن افزوده که افغانستان اکنون نیز با تهدید بلند تغییرات اقلیمی روبه‌رو است.
چیریتی واتسن گفته است: "ما موضوع تغییرات اقلیمی را از نزدیک دنبال می‌کنیم. ما نمی‌توانیم منتظر زیان‌های بیشتر تغییرات اقلیمی در افغانستان باشیم. ملل متحد به پایان تعلیق امکانات مالی در این زمینه تجدیدنظر خواهد کرد، اما تعهد سپرده نمی‌توانیم."
دیدار علی اکبر محرابیان، وزیر انرژی ایران با ملا عبداللطیف منصور سرپرست وزیر انرژی و آب طالبان در کابل - اسپوتنیک افغانستان  , 1920, 20.08.2023
وزیر نیروی ایران: خشکسالی در افغانستان جدی است
از سویی‌هم، مسوولان اداره حفاظت محیط‌زیست از جامعه جهانی می‌خواهند که پروژه‌های تعلیق‌شده در زمینه کاهش تاثیرات منفی تغییرات اقلیمی در افغانستان را دوباره آغاز کنند.

تاثیرات تغییرات آب و هوا در کل بر جهان

طوفان ها قوی تر و شدیدتر خواهند شد
خشکسالی و موج گرما بیشتر
تغییرات در الگوهای بارش
فصل بدون یخبندان (فصل رشد) طولانی خواهد شد

تاثیر تغییرات آب و هوا بر افغانستان


کرهٔ زمین تنها یک اتموسفیر دارد، بنا بر این تاثیرات تغییر اقلیم از مرزهای سیاسی فراتر میروند. افغانستان یکی ازکشور های کمتر منتشر کننده گازهای گلخانه ای در جهان است، اما در میان ده کشوری قرار می گیرد که بیشترین آسیب پذیری در برابر تغییر اقلیم را دارند. تاثیر این بحران در افزایش خشکسالی ها که باعث گرسنگی و تنگدستی میشود آشکار است و متأسفانه اکنون مشخص شده است که ۲۰۲۲ یک سال دیگر خشک در بیشتر نقاط کشور خواهد بود.
افغانستان و ایران نیز از نظر جغرافیایی در کمربند خشک جهان با دمای بالا و بارش باران و برف نسبتاً محدود قرار دارند. این امر باعث می شود که منابع آب به عنوان یکی از مهم ترین عوامل محدود کننده توسعه باشد.
در سطح جهانی، تمام بخش های تولید و توسعه نیاز به دسترسی به منابع آبی دارند که بر اکوسیستم ها و تنوع زیستی فشار وارد می کند.
افزایش ۴۰٪ باران‌های سیل‌آسا در افغانستان و روزهای خشک در نواحی غربی و جنوب شرق کشور نیز از پیامدهای محسوس تغییر اقلیمی است. هرچند که نمی‌توان سهم‌بندی مشخصی از نقش گرمایش جهانی بر پیامدهای زیست‌محیطی محلی داشت، اما به طور کلی بروز خشکسالی و ایجاد چشمه‌های گرد و خاک در کشور و منطقه که منجر به افزایش بروز پدیده ریزگردها در شهرهای غرب و جنوب غربی و جنوب شرقی کشور شده است؛

از دیگر اثرات ملموس افزایش دمای زمین و کاهش بارندگی است. کاهش آب‌های جاری سطحی در فصل بهار و کاهش توان تولید برق‌آبی از دیگر تبعات کاهش بارندگی در کشور است. همچنین فرسایش خاک و فقر پوشش گیاهی مراتع کشور از آثار گرمایش جهانی در کشور است.
کاهش بارش و ذخایر آب محلی، منجر به بروز مسائل اجتماعی مانند تبعات اقتصادی در روستاها و رشد مهاجرت از روستاها به حواشی شهرها و بروز پیامدهای اجتماعی و اقتصادی نامطلوب حاشیه‌نشینی و از دست رفتن سرمایه‌های روستایی است.

نوار خبری
0
برای شرکت در گفتگو
ورود به سیستمیا ثبت نام کنید
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала