جنگ نیابتی بایدن در اوکراین به معضل کمبود مهمات برای امریکا تبدیل شد
© © AP Photo / Matt RourkeНаиболее востребованные Украинской стороной 155-мм гаубичные снаряды M795 на заводе боеприпасов в Скрэнтоне, США.
© © AP Photo / Matt Rourke
عضو شوید
بنا به گزارش رسانه های غربی، ایالات متحده با بلغارستان و کوریای جنوبی برای تامین مهمات 155 میلی متری به اوکراین قراردادهایی منعقد کرده است و در حال مذاکوریای با جاپان برای انجام همین کار است. آیا امریکا می تواند مشکل کمبود مهمات را در آینده نزدیک حل کند؟
به گزارش اسپوتنیک، دولت بایدن در تلاش است تا معضل کمبود مهمات در اوکراین را حل کند زیرا رژیم کی یف روزانه از 8000 گلوله 155 میلی متری استفاده می کند. بر اساس گزارش ها، واشنگتن با کوریای جنوبی و بلغارستان برای تحویل مهمات بسیار مورد نیاز به نیروهای مسلح اوکراین توافق نامه ای منعقد کرده است. علاوه بر این، ایالات متحده در حال حاضر در حال مذاکره با جاپان برای تامین بیشتر مهمات است. علاوه بر افزایش تدارکات مهمات به کی یف از طریق متحدانش، واشنگتن همچنین تولید داخلی مهمات خود را از 24000 به 90000 واحد در دو سال آینده افزایش خواهد داد.
دیوید تی پین، محقق گروه EMP Task Force، و افسر سابق وزارت دفاع ایالات متحده به اسپوتنیک گفت "تصمیمات احمقانه دولت بایدن برای ارسال میلیونها گلوله توپخانه سنگین به اوکراین و تشویق متحدان امریکا به انجام همین کار، این کمبود مهمات را ایجاد کرده است و امکان اجتناب از آن وجود ندارد".
وی افزود: "قابلیتهای تولید مهمات ناتو به دلیل کاهش تهدید متعارف ناتو تا زمان شروع درگیری در اوکراین در سال گذشته، به مراتب کمتر از آن در دوران جنگ سرد است. دولت بایدن به اوکراین اطلاع داده است که نمیتواند این سطح از تحویل مهمات را پس از پایان تابستان حفظ کند و آنها باید تا حد امکان قلمرو خود را از روسیه پس بگیرند تا موقعیت مذاکره خود را در هنگام تسویه حساب با مسکو در اواخر امسال در مذاکره برای صلح تقویت کنند. "
چقدر برای ایالات متحده نیاز است تا موجودی های دیپوهای تخلیه شده را پر کند؟
ایالات متحده در حال حاضر با ساخت کارخانههای جدید و توسعه کارخانههای موجود، تولید گلوله توپ 155 میلیمتری خود را افزایش میدهد. با این حال، به گفته افسر سابق پنتاگون، حداقل پنج تا هفت سال طول می کشد تا انبارهای گلوله های توپ سنگین 155 میلی متری تخلیه شده ایالات متحده که واشنگتن به اوکراین فرستاده است، تکمیل شود.
پاین گفت: "دولت بایدن به خلع سلاح یکجانبه ارتش ایالات متحده از دهها هزار سامانه مهم تسلیحات سنگین و بیش از 4.4 میلیون موشک، راکت و گلولههای توپخانه سنگین بر اساس آخرین گزارشی که من دیدهام، ادامه میدهد."
این کارشناس نظامی استدلال کرد که طولانی شدن درگیری در اوکراین "در تضاد با منافع امنیت ملی ایالات متحده است که عبارت است از بازگرداندن صلح و ثبات به اروپا و بهبود روابط با مسکو و در عین حال جلوگیری از تهدید فوری تشدید درگیری گسترده تر."
چرا بلغارستان و کوریای جنوبی با ارائه مهمات به اوکراین موافقت کردند؟
به نظر می رسد اظهارات بلغارستان و کوریای جنوبی به درخواست ایالات متحده با توجه به عدم تمایل اولیه آنها برای ارائه تسلیحات و مهمات به کی یف، تغییری در ذهنیت آنها باشد. به طور خاص، سئول به نگرانی های فزاینده در مورد استفاده احتمالی از مهمات خود در منطقه درگیری، بر اساس به اصطلاح درز اطلاعات پنتاگون، اشاره کرد.
پاین توضیح داد: "امریکا نفوذ فوقالعادهای در اروپا به ویژه با متحدانش در ناتو و حتی بیشتر از آن در کوریای جنوبی که کاملاً به چتر هستهای امریکا برای جلوگیری از حمله کوریای شمالی وابسته است، دارد". واضح است که دولت بایدن هر دو دولت را برای تامین مهمات بیشتر به اوکراین تحت فشار قرار داده است. درگیری در اوکراین ناشی از تلاش احمقانه دولتهای موفق ایالات متحده برای گسترش حوزه نفوذ خود در اوکراین است که روسیه مدتها مدعی است که بخشی از حوزه نفوذ خود است. کلید پایان دادن به مناقشه این است که دولت بایدن باید صراحتاً از هرگونه تلاش بیشتر برای وارد کردن اوکراین به ناتو چشم پوشی کند و از یک توافق آتش بس در امتداد خطوط کنترل فعلی حمایت کند که بی طرفی دائمی اوکراین را خارج از ناتو تضمین می کند."
به گفته محقق EMP Task Force، ایالات متحده و متحدان ناتو آن در حال حاضر "از کمبود جدی مهمات رنج می برند." وی خاطرنشان کرد: نمی توان در کوتاه مدت کاری برای جلوگیری از آن انجام داد.
پاین در پایان گفت: "پیامد این کمبود مهمات این است که ایالات متحده اکنون بسیار کمتر توانایی جنگیدن دارد، چه رسد به اینکه در جنگ قدرت های بزرگی که در اروپا، غرب اقیانوس آرام یا شرق آسیا انجام شده است، پیروز شود."