پولند با میزبانی تسلیحات اتومی امریکا از مسکو باج میخواهد
© Photo / U.S. Air Force/Staff Sgt. Brandi HansenАмериканский истребитель F-16C с авиабомбой B61-12
© Photo / U.S. Air Force/Staff Sgt. Brandi Hansen
عضو شوید
در گزارش زیر اقدامات پولند درباره دریافت تسلیحات از جمله تسلیحات هسته ای و انگیزه آن پرداخته شده است.
به گزارش اسپوتنیک، ماتئوش موراویسکی نخست وزیر پولند پس از نشست اتحادیه اروپا گفت ورشو می خواهد میزبان تسلیحات هسته ای آمریکا باشد. او این را با استقرار راکت های روسی در بلاروس توجیه می کند و به برنامه اشتراک هسته ای اشاره می کند. در این گزارش به مواردی از قبیل اینکه Nuclear Sharing چه نوع برنامه ای است و مقامات پولندی با بیان چنین اظهارات رادیکالی چه اهدافی را دنبال می کنند پرداخته شده است.
اشتراک گذاری هسته ای
مفهوم مأموریتهای هستهای مشترک ناتو به این معناست که ایالات متحده میتواند سلاحهای هستهای را در کشورهای عضو اتحادیه مستقر کند که آنها را در اختیار ندارند.
اکنون حدود 150 مهمات ویژه در پنج پایگاه در چهار کشور اتحادیه اروپا مستقر هستند: بوشل در آلمان، کلاین بروگل در بلجیم، ولکل در هلند، آویانو و گدی در ایتالیا.
خارج از اروپا، فقط در پایگاه اینجرلیک در ترکیه. همچنان، پنجاه بمب B-61 در اینجا ذخیره می شود و پنج بمب دیگر هر کدام 20 بمب دارند و ظرفیت آنها به 170 کیلوتن TNTمی رسد. در ایالات متحده هستند 400 بمب دیگر که شامل این اشتراک گذاری است نگهداری می شود. وسایل تحویل هواپیماهای F-16و Tornado هستند.
کارشناسان در سخنان موراویسکی اساساً معنای سیاسی می بینند، نه نظامی. کنستانتین سوکولوف، معاون آکادمی مشکلات جیوپلیتیک، خاطرنشان می کند: "از نقطه نظر پیامدها، بله، البته، زمان پرواز به میزان قابل توجهی کاهش می یابد. بلند کردن هواپیماها در آلمان یک چیز است و در پولند چیز دیگری." بنابراین این چیزی نیست جز تلاش برای فشار بر مسکو و موضوع چانه زنی."
او گفت که تمایل ورشو برای پیوستن به برنامه ماموریت های هسته ای مشترک با تصمیم کرملین برای استقرار تسلیحات هسته ای در بلاروس ارتباطی ندارد.
این کارشناس تاکید می کند: "پولند مدت هاست که اینگونه صحبت می کند. اقدامات مسکو و مینسک شاید انگیزه به شمار برود، اما دلیل اصلی نیست."
نظامی کردن پولند
ورشو فعالانه از درگیری در اوکراین و رویدادهای پیرامون آن برای به روز رسانی نیروهای مسلح خود استفاده می کند. او سخاوتمندانه با کی یف در میان می گذارد، فقط تا جنوری، نیروهای مسلح اوکراین 240 تانک T-72 باقی مانده از دوران سوسیالیستی، تانک های PT-91 Twardy، BM-21 MLRS شوروی، اسلحه های خودکششی Krab را از همسایگان خود دریافت کردند.
سه میلیارد یورو که 0.5 درصد تولید ناخالص داخلی پولند است. فقط استونی و لتونی در این زمینه فداکارتر بودند و به ترتیب از 1.1 و 0.93 درصد تولید ناخالص داخلی دریغ نکردند. اما آمار و ارقام مطلق، البته، قابل مقایسه نیستند.
با این حال، پولند ضعیف تر نمی شود: متحدان، در درجه اول ایالات متحده، در حال کمک هستند. بنابراین، در ابتدای سال، 116 تانک آبرامز خریداری شد، آنها در حال حاضر در بنادر پولند تخلیه می شوند. به اوکراین تنها یک از "لئوپارد" داده می شود یعنی ده تا دوازده ماشین.
سال گذشته، پولندی ها یک تامین کننده جدید یعنی کره جنوبی را یافتند. قراردادهای مهم امضا شده با سئول:
هزار تانک K2 Black Panther;
بیش از 600 هویتزر K9;
سه اسکادران جنگنده FA-50.
تا سال 2020، پولند حدود 50 فروند F-16 داشت، بیش از هر یک از کشورهای سابق بلوک سوسیالیستی. اما ورشو و واشنگتن توافق نامه ای برای خرید 32 فروند از جدیدترین F-35 امضا کرده اند.
سوکولوف گفت: پولند به هر طریق ممکن در تلاش است تا به عنوان متحد نظامی اصلی ایالات متحده در اروپا جای پای خود را به دست آورد و بیانیه فعلی موراویسکی کاملاً با این منطق مطابقت دارد.
کاخ سفید مخالف تقویت نظامی و سیاسی ورشو نیست. این امر به طور خودکار آلمان را که قبل از عملیات ویژه نظامی روسیه در اوکراین، شریک اصلی روسیه در اتحادیه اروپا بود، تضعیف می کند. و هر چه شکاف بین اروپا و روسیه عمیقتر باشد، کنترل متحدانش در خارج از کشور برای واشنگتن آسانتر میشود.