تصفیه صفوف اردوی طالبان از شیعیان و هزاره ها

© Social Networksواکنش ها به کشتار افراد ملکی از سوی گروه طالبان در دایکندی
واکنش ها به کشتار افراد ملکی از سوی گروه طالبان در دایکندی - اسپوتنیک افغانستان  , 1920, 18.02.2023
عضو شوید
از زمان تسلط گروه طالبان بر افغانستان، فشارهای سیاسی و نظامی بر شیعیان هزاره در این کشور در حال افزایش بوده است و در تازه‌ترین مورد شماری از نظامیان پیشین هزاره از فرماندهی پلیس در ولایت دایکندی به صورت دسته‌جمعی برکنار شده‌اند.
به گزارش اسپوتنیک، به نقل از خبرگزاری شفقنا افغانستان، منابع محلی در ولایت دایکندی در مرکز افغانستان می‌گویند که کمیسیون "تصفیه صفوف" گروه طالبان 9 نفر از نظامیان پیشین را از بخش‌های مختلف فرماندهی پلیس ولایت دایکندی برکنار کرده‎اند.
به گفته منابع محلی، گروه طالبان این افراد را "بدون دلیل موجه" برکنار کرده است و هشت نفر آنها از قوم هزاره و یک نفر آنها از قوم سادات است.
بر اساس گزارش منابع محلی، کمیسیون تصیفه صفوف گروه طالبان در دایکندی این افراد را به هدف جابجایی افراد خود، برکنار کرده‌اند و به جای آنها افرادی از گروه طالبان را استخدام خواهند کرد.
گفته می‌شود که روند برکناری نظامیان پیشین از فرماندهی پلیس و سایر نهادهای امنیتی در ولایت دایکندی و جابجایی افراد گروه طالبان در پست‌های مربوط به آنها، قرار است در هفته‌های دیگر نیز ادامه داشته باشد و تعداد زیادی از کارمندان این نهادها که عمدتا از شیعیان هزاره هستند، در خطر برکناری هستند.

هدف از تصفیه صفوف طالبان چیست؟

پس از تسلط گروه طالبان، گزارش‌های زیادی از آزار و اذیت مردم توسط جنگجویان این گروه منتشر شد و مردم همه روزه از این افراد شکایت می‌کردند.
علاوه بر این، جنگجویان این گروه پس از پیروزی دست‌کم سه بار تیراندازی گروهی شبانه، وحشت و هراس را در شهرهای مختلف این کشور ایجاد کردند و شماری زیادی از شهروندان بر اثر این تیراندازی‌ها، زخمی شدند.
در پی افزایش شکایت‌ها از رفتار جنگجویان گروه طالبان، شورای وزیران این گروه در تاریخ 19 مهر ماه سال 1400 خورشیدی تصمیم گرفت که "افراد نامطلوب از صفوف امارت اسلامی خارج شوند و به آنها اجازه فعالیت داده نشود."
پس از این تصمیم، گروه طالبان "کمیسیون تصفیه صفوف" را ایجاد کرد و تاکنون هزاران نفر توسط این کمیسیون از صفوف نیروهای نظامی طالبان اخراج شده‌اند.
این کمیسیون پس از ایجاد، در ماه دسامبر سال 2021 میلادی اعلام کرد که دو هزار نفر را از صفوف جنگجویان گروه طالبان "تصفیه" کرده‌اند.
اما انتقادات زیادی نیز از عملکرد این کمیسیون وجود دارد و شمار زیادی باور دارند که هدف طالبان از ایجاد این کمیسیون، تصفیه نهادهای نظامی از "کارمندان اقوام غیر پشتون" است.

تصفیه قومی

گروه طالبان از زمان تسلط بر افغانستان، بارها به "تصفیه قومی" در ادارات دولتی، به ویژه نهادهای نظامی، متهم شده‌اند.
اخراج دسته‌جمعی کارمندان دولتی از وزرات خانه‌ها، ادارات مستقل و نهادهای زیر مجموعه ریاست جمهوری افغانستان، از نمونه‌های "سیاست تصفیه قومی" گروه طالبان دانسته می‌شود.
از جمله شهروندان افغانستان بر تصامیمی که کمیسیون تصفیه صفوف گروه طالبان می‌گیرد، معترض هستند و می‌گویند که این کمیسیون بی‌طرفانه عمل نمی‌کند.
آخرین مورد از این اعتراضات پس از برکناری 9 تن از کارمندان مربوط فرماندهی پلیس ولایت دایکندی، ابراز شده است.
منابع محلی در ولایت دایکندی به این باور هستند که کمیسیون تصفیه صفوف در این ولایت "تبعیض آمیز" عمل کرده است.
آنها می‌گویند که افراد برکنار شده "بدون دلیل" و در راستای "سیاست تصفیه قومی" از وظایف شان برکنار شده‌اند و این خطر بسیاری دیگر از کارمندان بخش‌های امنیتی در این ولایت را تهدید می‌کند.
هرچند مقامات گروه طالبان "تبعیض" و "تصفیه قومی" را رد می‌کنند، اما کارشناسان می‌گویند که عملکرد این گروه "آشکارا قومگرایانه" است و حکومت آنها "کاملا تک قومی" است.
800 مجاهد به اردوی طالبان پیوستند
نوار خبری
0
برای شرکت در گفتگو
ورود به سیستمیا ثبت نام کنید
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала