اتمر: فساد رهبران جمهوریت انگیزه ای فروپاشی نظام شد

© @https://www.mfa.gov.af/faخواست مجدد اتمر برای مستندسازی جنایات جنگی وتخطی‌های حقوق‌بشری طالبان
خواست مجدد اتمر برای مستندسازی جنایات جنگی  وتخطی‌های حقوق‌بشری طالبان   - اسپوتنیک افغانستان  , 1920, 16.10.2022
عضو شوید
وزیر امور خارجه پیشین افغانستان گفته است، که ادامه اداره "غیرمشروع گروه طالبان" سبب آشفتگی های بیش‌تر خواهد شد.
به گزارش اسپوتنیک به نقل از آماج، محمد حنیف اتمر و شماری دیگر از مقام‌های دولت پیشین افغانستان در بیرون از کشور یک جریان سیاسی تازه‌ی را زیر نام "حرکت ملی صلح و اعتدال" ایجاد کرده‌اند.
این جریان سیاسی از سوی کسانی به راه افتاده است که در نظام جمهوریت خود متهم به فساد بودند و پس از فروپاشی نظام، به بیرون از افغانستان فرار کرده‌اند.
محمد حنیف اتمر، وزیر خارجه، معصوم ستانکزی، رییس امنیت ملی و رییس هیأت مذاکره کننده‌ی جمهوریت با طالبان، شاکر کارگر رییس دفتر محمد اشرف غنی، جنرال مراد علی مراد، جلیل شمس، وزیر پیشین اقتصاد، مبارز راشدی و شماری دیگر از مقام‌های دولت پیشین افغانستان عضویت این جریان سیاسی را دارند. این جریان سیاسی گفته است که ۲۲۳ عضو دارد.
محمد حنیف اتمر - اسپوتنیک افغانستان  , 1920, 03.10.2022
اتمر به هشتگ توییتری "نسل‌کشی هزاره‌ها را متوقف کنید" پیوست
محمد حنیف اتمر از بنیان‌گذاران این حرکت در افتتاحیه‌ این حرکت، "خودخواهی" و اختلافات در رهبری جمهوریت را ازعلت‌های اصلی سقوط افغانستان دانست. او گفت که به‌شمول خودش همه باید مورد بازپرس قرار بگیرند.
آقای اتمر در این نشست گفت که ادامه اداره "غیرمشروع طالبان" سبب بحران‌های بیش‌تر خواهد شد. آقای اتمر هشدار داد که ادامه بحران‌ها در افغانستان، به‌ویژه فعالیت‌های گروه‌های هراس‌افگن، جهان را نیز با خطر جدی روبه‌رو خواهد ساخت.
آقای اتمر تأکید کرد که برای این جریان سیاسی تازه، که او عضو رهبری آن است، ادامه‌ حاکمیت "غیر مشروع طالبان" و جنگ هردو قابل قبول نیستند.
پیش از این، شماری از رهبران سیاسی و مقام‌های دولت پیشین، شورای عالی مقاومت ملی برای نجات افغانستان را ایجاد کرده‌اند.
در اعلامیه حرکت صلح و اعتدال آمده است که این جریان سیاسی برای تأمین صلح پایدار در افغانستان و نیز به میان آمدن یک نظام برخاسته از اراده مردم و پابند به حقوق و آزادی‌های تمامی شهروندان کشور به صحنه آمده است.
اعضای حرکت ملی صلح و اعتدال افغانستان در یک نشست خبری آنلاین می‌گویند که جنگ راه حل بحران کنونی افغانستان نیست و باید به میز مذاکره و گفت وگو نشست.
طالبان تاکنون به اعلام موجودیت این حرکت سیاسی تازه چیزی نگفته‌اند.
نوار خبری
0
برای شرکت در گفتگو
ورود به سیستمیا ثبت نام کنید
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала