نگرانی بانک جهانی از بحران اقتصادی در افغانستان

© K. Bezhanشهر کابل
شهر کابل - اسپوتنیک افغانستان  , 1920, 07.10.2022
عضو شوید
بانک جهانی در تازه‌ترین گزارش‌اش از بحران اقتصادی در آسیای جنوبی به ویژه در افغانستان نگرانی کرده و می‌گوید که در یک سال گذشته، درآمد شهروندان افغانستان کاهش یافته که این کاهش مردم را با چالش‌های اقتصادی روبه‌رو کرده است.
به گزارش اسپوتنیک به نقل از طلوع نیوز، بانک جهانی در این گزارش همچنان گفته است که در کشورهای جنوب آسیا، بهای مواد خوراکی تا ماه جولای 2022 میلادی 25 درصد افزایش یافته‌است.
در گزارش آمده است: "به دلیل تجارت نامتوازن در تولید گندم، افغانستان از بهای بلند مواد غذایی رنج می‌برد و تخمین زده می‌شود که بیش از نود درصد جمعیت این کشور به غذای کافی دسترسی ندارند".
شاکر یعقوبی، آگاه مسایل اقتصادی، گفت: "کارخانه‌دارا، فابریکه‌دارا که می‌توانستند در جهت ایجاد کار و اشتغال‌زایی نقش اساسی داشته باشند، فلج شدند. این وضعیت مطمئناَ که می‌تواند زنجیرۀ تولید و مصوونیت غذایی را صدمه بزند".
در بخش از این گزارش آمده است که صادرات زغال سنگ افغانستان به پاکستان از اواخر سال 2021 این کشور را در افزایش درآمدهایش کمک کرده و پاکستان نیز از دسترسی نزدیک به زغال سنگ بهره‌مند شده‌است.
محمد یونس مومند، سرپرست اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری، گفت: "ما می‌خواهیم که بانک جهانی با مردم افغانستان و سکتور خصوصی افغانستان کمک کنند. میلیاردها دالر ما منجمد مانده اس، سرنوشت آن باید واضح شود و پشتیبانی بانکی ما باید آزاد شود. اما اگر همین‌قسم دوام کند و صادرات ما کاهش یابد، اقتصاد افغانستان متضرر خواهد شد".
وزارت اقتصاد طالبان می‌گوید که برای رشد اقتصادی، این وزارت برنامه‌های زیربنایی و پشتیبانی از سکتور کشاورزی را روی دست دارد.
عبدالرحمان حبیب، سخنگوی وزارت اقتصاد طالبان، گفت: "وزارت اقتصاد بر علاوه تمرکز روی زیربناهای بزرگ اقتصادی و سرمایه گذاری در زیربناهای سبک، انکشاف صنایع کوچک و متوسط، حمایت از سکتور زراعت، باغداری، مالداری، توسیع تولیدات داخلی و آموزش‌های فنی و حرفوی را با درنظرداشت نیازمندی‌های موجود مارکیت کشور، در اولویت کاری خویش دارد".
در گزارش بانک جهانی همچنان آمده است که تولید ناخالص داخلی افغانستان 19 درصد کاهش یافته و بعد از سال 2022 برای دو سال رشد کند خواهد داشت که دلیل آن رشد جمعیت گفته شده‌است.
نوار خبری
0
برای شرکت در گفتگو
ورود به سیستمیا ثبت نام کنید
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала