ماموریت ناسا برای نجات زمین؛ پرتاب فضاپیمای DART برای مقابله با سیارک‎‌ها

© Photo / NASANasa Dart rocket: Mission to smack Dimorphos asteroid launches
Nasa Dart rocket: Mission to smack Dimorphos asteroid launches
 - اسپوتنیک افغانستان  , 1920, 24.11.2021
عضو شوید
فضاپیمایی که در نهایت می‌خواهد با برخورد به یک سیارک مسیر حرکت آن را تغییر دهد، امروز در عملیاتی به نام DART از کالیفرنیا پرتاب شد.
به گزارش اسپوتنیک به نقل از دیجیاتو، ناسا امیدوار است که با این ماموریت بتواند از خطراتی که ممکن است در آینده سیاره زمین را تهدید کنند، جلوگیری نماید.
فضاپیمای DART صبح امروز (چهارشنبه) سوار بر راکت فالکون 9 اسپیس ایکس از پایگاه نیروی فضایی امریکا در "وندنبرگ" کالیفرنیا پرتاب شد. ناسا می‌خواهد این فضاپیما را با سرعت 24.100 کیلومتر بر ساعت به سیارک "دیمورفوس" زده و مسیر آن را تغییر دهد. اگر این ماموریت موفقیت‌آمیز باشد، سازمان‌های فضایی دنیا می‌توانند از زمین در برابر برخورد سیارک‌های خطرناک محافظت کنند.
اندازه فضاپیمای DART به اندازه یک موتر کوچک است که دقایقی پس از پرتاب از بوستر اسپیس ایکس جدا شد تا در یک سفر 10 ماهه به سیارک دیمورفوس در فاصله 11 میلیون کیلومتری زمین برسد. DART دوربین‌هایی دارد که 10 روز پیش از رسیدن به سیارک از این فضاپیما جدا شده و با ثبت تصاویر مربوط به صحنه برخورد، آن‌ها را برای زمین ارسال می‌کنند.
سیارک دیمورفوس زمین را تهدید نمی‌کند و بسیار کوچک‌تر از سیارک "چیکشلوب" است که 66 میلیون سال پیش به زمین برخورد کرد و موجب انقراض دایناسورها شد. با این حال، دانشمندان می‌گویند تعداد سیارک‌های کوچک بسیار زیاد است و به لحاظ تئوری می‌توانند در آینده نزدیک تهدید بزرگ‌تری را برای زمین به وجود بیاورند.
تیم "دارت" در این ماموریت سامانه سیارک دوتایی "دیدیموس" را انتخاب کرد چون فاصله نسبی کمتری با زمین دارد و ساختار دوتایی سیارک‌هایش می‌تواند حالت ایده‌آلی را برای مشاهده نتیجه برخورد ایجاد کند. سیارک‌ها سنگ‌های به جا مانده از زمان تشکیل منظومه شمسی در 4.6 میلیارد سال پیش‌ هستند.
دیمورفوس که با نام ماهک دیمورفوس هم شناخته می‌شود یکی از کوچک‌ترین اجرام کیهانی است که نام‌گذاری شده و یکی از 27.500 سیارک نزدیک زمین محسوب می‌شود که تحت نظر ناسا قرار دارند.
در جستجوی موجودات سیارات دیگر - اسپوتنیک افغانستان  , 1920, 24.11.2021
کشف 301 سیاره فراخورشیدی جدید از سوی ناسا
نوار خبری
0
برای شرکت در گفتگو
ورود به سیستمیا ثبت نام کنید
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала