به گزارش اسپوتنیک، به نقل از "فرانس پرس" استفان دوچاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل خبر داده است که آنتونیو گوترش ، دبیرکل سازمان ملل متحد نامه طالبان (گروه ممنوع در روسیه) را دریافت کرده که در آن خواستار مشارکت در مذاکرات سطوح بالا در این نهاد شده است.
به نقل ازاین خبرگزاری، تاریخ این نامه روز دوشنبه 20 سپتامبر٬ یک روز پیش از آغاز نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل است.
رویترز هم از مشاهده یک نسخه از این نامه خبر داد که در آن طالبان سهیل شاهین، سخنگوی خود در دوحه را به عنوان سفیر جدید افغانستان در سازمان ملل معرفی کرده است.
طبق این گزارش، امیرخان متقی، وزیر امور خارجه حکومت طالبان این نامه را نوشته و خواستار سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل شده است.
فرهان حق، سخنگوی سازمان ملل هم تایید کرده است که طالبان میگویند، محمد غلام اسحاقزی، سفیر فعلی افغانستان، نماینده این کشور نیست و ماموریتش پایان یافته است
سخنگوی سازمان ملل تصریح کرد که در خواست طالبان برای در اختیار گرفتن کرسی افغانستان و سخنرانی در مجمع عمومی به کمیته اعتبارنامه ارسال شده است. این کمیته 9 عضو دارد که ایالات متحده، چین و روسیه از جمله اعضای این کمیته هستند.
برخی گزارش ها میرساند که بعید است این کمیته پیش از دوشنبه آینده، آخرین روز نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل، تشکیل شود. بنابراین احتمال کمی وجود دارد که وزیر خارجه طالبان در این نهاد جهانی سخنرانی کند.
در صورتی که سازمان ملل سفیر طالبان بپذیرد، این میتواند گامی مهم در تلاش این گروه برای به رسمیت شناخته شدن از سوی جامعه بین المللی باشد و چنین تحولی میتواند به بازکردن مسیرهای دستیابی به منابع مالی به طالبان کمک کند چرا که اقتصاد افغانستان اکنون با مشکل متعددی از جمله فقدان بودجه مواجه است.
آنتونیو گوترش هم پیشتر گفته بود، تمایل طالبان برای به رسمیت شناخته شدن از سوی جامعه بین المللی، تنها اهرمی است که کشورهای دیگر میتوانند با آن برای تشکیل دولت فراگیر و احترام به حقوق، به ویژه برای زنان، در افغانستان بر این گروه فشار بیاورند.
تا زمانی که کمیته اعتبارنامه سازمان ملل در خصوص در خواست طالبان تصمیم بگیرد٬ محمد غلام اسحاقزی همچنان سفیر افغانستان خواهد بود. او قرار است روز دوشنبه آینده در مجمع عمومی سخنرانی کند.
هنوز مشخص نیست که آیا کشوری به این نامه طالبان اعتراض خواهد کرد یا نه.
گروه طالبان در ماه اسد سال جاری توانست به سرعت تمامی ولایت های افغانستان را تصرف کند. نیروهای این گروه همزمان با فرار محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری وقت افغانستان در 24 اسد وارد کابل شدند.
به رغم این که بیش از یکماه از استقرار حکومت طالبان بر افغانستان میگذارد٬ هنوز هیچ کشوری این حکومت را به رسمیت نشناخته است.