به گزارش اسپوتنیک به نقل از روزنامه اطلاعات روز، سازمان ملل متحد روز گذشته (شنبه، ۲۰ سنبله) با نشر دعوتنامهای گفته است که آنتونیو گوترش، دبیرکل این سازمان از جامعهی بینالمللی خواسته تا با سازمان ملل متحد بهصورت حضوری و مجازی در جینوای سویس برای اعلام «همبستگی با مردم افغانستان» یک جا شود.
در دعوتنامه آمده است که جامعهی بینالمللی در این نشست باید برای رسیدگی به نیازهای بشردوستانهی مردم افغانستان حمایت قابل توجهی را تعهد کند.
سازمان ملل متحد گفته که با توجه به تحولات اخیر و خشکسالی در افغانستان، گرسنگی درحال افزایش و بهدلیل محدودیت در عرضهی پول نقد، اقتصاد هم رو به رکود است. براساس اعلام این سازمان، نگرانیها در مورد حقوق زنان نیز در افغانستان در حال افزایش است.
در دعوتنامهی سازمان ملل متحد تأکید شده است که افغانها هم بهگونهی عاجل به غذا، ادویه، خدمات صحی، آب سالم و محافظت نیاز دارند.
در همین حال، این سازمان گفته است که مؤسسات سازمان ملل متحد و شرکای غیردولتی درخواست تجدید نظر آنی برای دریاف ۶۰۶ میلیون دالر امریکایی را تا پایان سال جاری جهت فراهمساختن کمکهای حیاتی برای ۱۱ میلیون نفر راهاندازی کردهاند.
سازمان ملل متحد افزوده است که این مؤسسات وضعیت در افغانستان را تحت نظارت دارند و میتوانند در این اوضاع بهسرعت در حال تغییر، امدادرسانی کنند. در دعوتنامهی این سازمان اما تأکید شده است که این نهادها و مؤسسات و کارمندان آنها به تمویل سریع و دسترسی پایدار به داخل و اطراف افغانستان نیاز دارند.
همچنین در دعوتنامه تأکید شده است که تمامی این افراد و بهویژه زنان باید از مصونیت و آزادی گشتوگذارشان مطمئن شوند.
در تاریخ ۱۲ سنبله استفان دوجاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد در بیانیهای گفته بود که این نشست در سطح وزرا برگزار میشود. او افزوده بود که این نشست به هدف حمایت از افزایش سریع بودجه برای ادامهی عملیات حیاتی بشردوستانه و مطرحکردن درخواست دسترسی بشردوستانهی کامل و بدون مانع برای اطمینان حاصلکردن از اینکه شهروندان افغانستان به خدمات مهم و ضروری مورد نیازشان دسترسی خواهند داشت، برگزار میشود.
براساس اعلام سازمان ملل متحد، افغانستان هماکنون با یک فاجعهی انسانی روبهرو است.
این سازمان گفته است که نزدیک به نیمی از جمعیت ۳۸ میلیونی افغانستان نیازمند کمکهای بشردوستانه هستند. بهگفتهی او، از هر سه شهروند افغانستان یکی از آنان نمیداند که وعدهی غذایی بعدیاش از کجا تأمین میشود.
سازمان ملل متحد همچنین تأکید کرده است که تقریبا نیمی از کودکان زیر پنج سال در ۱۲ ماه آینده دچار سوء تغذیه شدید خواهند شد.