آکار با تاکید بر اهمیت بالای این موضوع از لحاظ آینده و تامین نیازهای مردم افغانستان گفت: «ترکیه از 6 سال گذشته مدیریت این میدان هوایی را عهدهدار شده است. رئیس جمهور مان در نشست سران ناتو به برخی شروط و موضوعات در این زمینه اشاره کردند. اعلام کردیم که با تامین این شروط ما میتوانیم در آنجا بمانیم».
وزیر دفاع ترکیه ادامه داد: «با کشورهای مختلف در زمینه حمایت سیاسی، لجستیک و مالی گفتوگو میکنیم. برخی تصمیمات سیاسی باید توسط سازمان ملل متحد و ناتو در این زمینه اتخاذ شده و با دولت افغانستان به توافق رسیده شود. رایزنیها با امریکاییها هم ادامه دارد. افغانستان برادر ماست، تاکنون تمامی تلاشهای خود را برای تامین صلح، آرامش و ثبات آنها انجام داده و انجام میدهیم».
آکار با بیان این که در صورت عدم فعالیت میدان هوایی سفارتخانهها در این کشور تعطیل خواهند شد، گفت: این موضوع موجب میشود تا افغانستان به یک کشور تنها تبدیل شده و به مشکلات بزرگی در عرصه روابط بینالمللی دچار شود.
به گفته وی رایزنیها با هيئت فنی امریکایی در این رابطه ادامه خواهد داشت.
آکار در پیوند با سفرهای رسمی وی به تاجیکستان و قرقیزیستان گفت: «از ما به گرمی استقبال شد. پس از پایان سفر قرقیزستان وارد تاجیکستان شده و با امام علی رحمان، رئیس جمهور این کشور و شیرعلی میرزا همتای تاجیک خود دیدار و در پیرامون موضوعات دفاعی دو جانبه و منطقهای گفتوگو کردیم.
در ماه جون، جیك سالیوان مشاور امنیت ملی امریكا گفت، كه تركیه پس از بیرون شدن امریكا از افغانستان قصد دارد تا میدان هوایی كابل را ایمن نگه دارد. به گفته وی، رئیسان جمهور دو کشور جو بایدن و طیب اردوغان در این باره صحبت کردند. ضمیر کابلوف، فرستاده ویژه رئیس جمهور روسیه در افغانستان ، مدیر بخش دوم آسیا از وزارت خارجه روسیه هم گفته بود، که برنامه های ترکیه توافق با طالبان را نقض می کند.
دولت امریكا وعده کرده است، که تا از اول ماه می تا 11 سپتامبر با هماهنگی كامل با متحدان، عقب نشینی نیروها از افغانستان را به پایان برساند. اکنون در افغانستان کمتر از 10 هزار سرباز از کشورهای ناتو و شرکای اتحاد، از جمله 2.5 هزار امریکایی ، حضور دارند. وظیفه اصلی آنها آموزش نیروهای امنیتی افغانستان است.