به گزارش اسپوتنیک، ایزومی ناکامیتسو، معاون سرمنشی سازمان ملل در کنفرانس ویدیویی بنیاد کارنگی گفت، سازمان ملل متحد افزایش روزافزون اهمیت تسلیحات هستوی را در استراتژی های ملی یادآوری می کند.
وی گفت: "خطر استفاده از تسلیحات هستوی توسط اقدام عمدی، حادثه یا محاسبه غلط بیشترین میزان از زمان جنگ سرد است."
این مقام مسئول تأکید کرد که چنین چشم اندازها، سازمان ملل را نگران میکند.
وی از جمله دلایل وضعیت فعلی را ایجاد یک روند هستوی چند قطبی، تنش های منطقه ای و مسابقه تسلیحاتی را نام برد.
ناکامیتسو افزود: "ما شاهد کمبود گفتگو و کاهش شفافیت هستیم. رژیم کنترل تسلیحات همچنان در حال سقوط است."
معاون سرمنشی سازمان ملل متحد تأکید کرد: بزرگترین خطر، خطر برداشت نادرست از سیگنالهای طرفین و تشدید آن است. به گفته وی، بهترین راه حل برای از بین بردن خطرات هستوی از بین بردن چنین تسلیحات است.
هفته گذشته، انستیتوت تحقیقات صلح استکهلم گزارش داد که تعداد سرگلوله های هستوی مستقر در سال 2020 افزایش یافته است. به گفته این سازمان، در آغاز سال جاری، تعداد آنها 3825 واحد در برابر 3720 سال قبل بود. همانطور که در این انستیتوت اشاره شد، روند کاهش تسلیحات هستوی پس از جنگ سرد متوقف شده است، اما تاکنون تعداد سرگلوله ها در چارچوب مفاد پیمان استارت نو جای می گیرد.
پیمان استارت نو، کلید ثبات استراتژیک، از 5 فبروری 2011 به اجرا درآمد. تحت شرایط آن، هر طرف در حال کاهش تسلیحات هستوی خود است به طوری که در هفت سال و در آینده، تعداد عموم تسلیحات از 700 راکت بالستیک قاره پیما، راکت های بالستیک تحت البحری و بمب افکن های سنگین؛ و 1550 سرگلوله جنگی و 800 پرتابگر مستقر و غیر مستقر تجاوز نکند.