به گزارش اسپوتنیک به نقل از طلوع نیوز، شیر محمد عباس ستانکزی، معاون معاون هیئت مذاکرهکنندۀ گروه طالبان میگوید که این گروه ده روز پس از امضای توافقنامه صلح با امریکا آماده مذاکرات بینالافغانی بود، اما طرف مقابل این روند را به مدت شش ماه به تأخیر انداخت.
به گفته وی، در غیر این صورت تاکنون پیشرفتهای زیادی در روند صلح حاصل شده بود.
در پایان ماه فبروری سال 2020 هیئت دولت امریکا و طالبان در قطر طی یک مراسم رسمی نخستین توافقنامه صلح پس از 18 سال جنگ در افغانستان را به امضا رسانیدند. در این توافقنامه آمده بود که نیروهای خارجی باید در ظرف 14 ماه از افغانستان خارج شوند و پس از ختم روند تبادله زندانیان، مذاکرات صلح بینالافغانی آغاز شود. در چارچوب این توافقنامه، نیروهای امریکایی پنج پایگاه نظامی در افغانستان را ترک کردند.
قابل ذکر است که جو بایدن رئیسجمهور امریکا روز 14 اپریل رسما از تصمیم واشنگتن برای خروج نیروهای خود از افغانستان تا یازدهم ماه سپتمبر یعنی تا بیستمین سالروز حادثه یازده سپتمبر (2011) خبر داد. این در حالی است که طبق توافق با طالبان، خروج نیروهای خارجی بایستی زودتر از این موعد انجام می گرفت.
لازم به ذکر است که طالبان (گروه ممنوع در روسیه) اعلام کرد که اصرار دارد نیروهای خارجی در موعد مقرر در توافق دوحه از افغانستان خارج شوند.