به گزارش اسپوتنیک به نقل از طلوع نیوز، منابع میگویند که پس از اعلام زمان خروج نیروهای امریکایی از افغانستان، بهگونۀ میانگین روزانه 11 تا 49 نظامی و غیرنظامی در نتیجه حملههای طالبان جان باختهاند.
بر بنیاد این اطلاعات، از پانزدهم ماه اپریل سال روان - که جو بایدن، رییسجمهور امریکا زمان خروج نیروهای امریکایی را اعلام کرد - تاکنون 226 نظامی و غیرنظامی در 24 ولایت افغانستان جان باختهاند.
از این میان نزدیک به 69 تن آنان غیرنظامی و 157 تن دیگر نظامی بودهاند.
خان آغا رضایی، رییس کمیسیون امنیت داخلی مجلس نمایندهگان بیان داشت: "طالبان به کاهش خشونتها که تعهد داده بودند، عمل نکردند. از سویی هم، فکر میکنند با حملات نظامی میتوانند دستآورد داشته باشند و بعضی از شهرها را بگیرند".
بربنیاد اعلام زمانبندی رییسجمهور امریکا، قرار است فردا دوشنبه اول ماه می، روند خروج نیروهای خارجی از افغانستان آغاز شود.
اما رسانههای غربی گزارش دادهاند که روند خروج نیروهای ناتو از افغانستان یروز گذشته آغاز شدهاست.
محمد علم ایزدیار، معاون نخست مجلس سنا اظهار داشت: "نیروهای خارجی اکنون آماده شدهاند که افغانستان را ترک کنند؛ بنأ طالبان باید به میز مذاکره بیایند و حکومت هم بر طرحهای غیرعملی اصرار نکند".
با این همه، طالبان که تاریخ اعلام شده از سوی واشنگتن را برای خروج نیروهای خارجی نقض توافقنامه این گروه با امریکا میدانند، میگویند که پس از این، دست این گروه در گرفتن هر تصمیمی باز است و تصمیم رهبری این گروه عملی خواهد شد.
فیض محمد زلاند، استاد دانشگاه گفت: "خشونتها افزایش یافتهاند. باور من این است که اگر در روزهای آینده روابط امریکا و طالبان تغییر نکند، مذاکرات صلح با چالش روبهرو خواهد شد".
اما ظاهراً ایالات متحده امریکا به اندازهیی از جنگ افغانستان خسته شدهاست که رییسجمهور این کشور در سخنرانی تازهاش در کانگرس، از کنر همچون دروازۀ جهنم یاد کردهاست.
نزدیک به بیست سال از حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان میگذرد و ادارۀ تازه این کشور تصمیم گرفتهاست که نیروهایش را تا ماه سپتامبر بهگونۀ کامل از افغانستان خارج کند.