دکتر محمد طارق رحیمی، متخصص جراحی عمومی اطفال و مسوول بخشی جراحی بیمارستان فرانسه برای مادران و اطفال در گفتوگو با اسپوتنیک افغانستان میگوید:
«مشکل اینها به نام دوگانگیهای به هم چسپیده یاد میشود. واقعات بسیار نادر است. در هر سهصد هزار تولد یکی آن دوگانگیهای به هم چسپیده است».
دکتر رحیمی میگوید این عملیات جراحی پیشرفته نیاز دارند و در کشورهای پیشرفته هم از عملیات های پر چالش است.
وی افزود:
«عملیات شش ساعت دوام کرد و استخوان سینه جدا شد، ساحه قلب شان ترمیم شد و همچنان جگر. در کودکان نوزاد خونریزی زیاد است و جگر خونده است و حتا در هر کشورهای پیشرفته هم چالش برانگیز است».
به گفتهٔ این متخصص کودکان، عملیات جگر نوزادان هم موفقانه سپری شدهاست و صحت شان خوب است.
قبل از این نیز عملیات جداسازی دو نوزاد به هم چسپیده در این شفاخانه موفقانه عملی شده است. اما آن نوزدان فقط از قسمت پایینی سینه و شکم به هم چسپیده بودند.
آنچه این عملیات را کمسابقه میسازد داشتن یک جگر به هردو نوزاد است.از دکتر طارق درمورد اینکه آیا نوزادان با جگر نیمه میتوانند به زندگی ادامه بدهند، پرسیده شد، او گفت:
«جگر عضوی است که دوباره رشد میکند. فعلا از خطر دور هستند و نورمال شیر میخورند».
گلبدین، پدر این دختران که شهروند بغلان است و در هرات زندگی میکند میگوید:
«در هرات به دنیا آمدند و دکتران گفتند این مشکل را دارد. میگفتند شاید کودکان زنده نمانند. دو شب در شفاخانه حوزهیی هرات ماندم و بعد کابل آمدیم. عملیات کودکان بخیر سپری شد و فعلا صحتمند هستند».
به گفتهٔ مسوولان در بیمارستان فرانسوی کابل، دیگر بیمارستانها امکانات چنین عملیاتها را ندارند. چون وسایل پیشرفته و تیم جراحی نیازد دارد.هرچند هزینهٔ چنین عملیاتها در کشورهای بیرونی صدها هزار دالر عنوان میشود، اما مسوولان در این بیمارستان میگویند، هزینه این عملیات را بخش خیره شفاخانه فرانسویها به همکاری نزدیکان این نوزادان پرداخته اند.