به گزارش اسپوتنیک، تیمی از دانشمندان که در قاره آفریقا مشغول تحقیقات روی ویروس کرونا می باشند، گونه جدیدی از ویروس کرونا را در نزد مسافران فرودگاه آنگولا کشف کردند که دارای 34 جهش - بیش از همه سویه های شناخته شده میباشد.
خاطر نشان میگردد که نوع جدیدی از ویروس کرونا در اواسط ماه فبروری در نزد گردشگرانی که از تانزانیا وارد اینکشور شده اند شناسایی شده است.
کارشناسان میگویند: "ژنوم ویروس های یافت شده در آنها تقریباً یکسان بوده که توالی بسیار تغییر یافته از نژاد A را نشان می دهد."
گونهی جدید ویروس کرونا به طور موقت A.VOI.V2 نامگذاری شده است. به گفته دانشمندان ، همه این جهش ها می توانند مقاومت ویروس را در برابر آنتی بادی ها و قدرت انتقال آن را افزایش دهند.
پاول ولچکوف ، رئیس آزمایشگاه مهندسی ژنومی روسیه در این خصوص میگوید اگر فردی خطر ابتلا به سویه آنگولا را داشته باشد، باید همچنان علیه COVID-19 واکسینه شود. "اگر تأثیر واکسن به طور شرطی 92 درصد باشد، نظر به تعداد جهش ها در ویروس تأثیر واکسن شروع به کاهش می کند. بدانت معنی نیست که تأثیر واکسن صفر شود، بلکه واکسن به میزان 85 یا 86 در صد عمل خواهد کرد.
این در حالی است که تحقیقات نشان میدهد که واکسن کرونای فایزر در برابر نوع آفریقای جنوبی کمتر موثر است. بدان معنی که گونه آفریقای جنوبی قادر است تا حدودی حفاظت واکسن را بی اثر کند.