انتونی فائوچی خاطرنشان کرد، که این موضوع هنوز در هاله ای از ابهام است و گفت: "احساس عمومی این است که با توجه به قراردادهایمان با شماری از شرکت ها، به اندازه کافی واکسین داریم".
پیش از این گزارش شده بود که اثر بخشی واکسین استرازنکا، 3 درصد کمتر از آنچه پیش از این اعلام شده بود، است. پژوهش ها نشان داده است، که این دارو در 76 درصد موارد از نشانه های کووید- 19 پیشگیری می کند و نه در 79 درصد که قبلا تصور می شد. در عین حال، اثر بخشی در پیشگیری از موارد شدید دچار شدن به بیماری که نیاز به بستری شدن در درمانگاه داشته باشد، هنوز 100 درصد است و اثربخشی بکار گیری از استرازنکا در بیماران 65 ساله و مسن تر 85 درصد است.
یادآوری می کنیم، که چندین کشور اروپایی به دلیل تشخیص ترومبوز در بیماران واکسینه شده، واکسیناسیون با استرازنکا را تعلیق یا ممنوع کرده اند. در همین حال، سازندگان این واکسین بر ایمنی آن اصرار دارند. این شرکت اعلام کرده که مطالعه دقیق وضعیت سلامت بیش از 17 میلیون نفر پس از واکسیناسیون، هیچ داده ای درباره افزایش خطر دچار شدن به بیماری های آمبولی ششی، ترومبوز ورید عمقی یا ترومبوسیتوپنی نشان نداده است.