به گزارش اسپوتنیک، تصویری از یک مکتوب اداری در صفحات اجتماعی دست به دست شده است که نشان میدهد ریاست معارف شهر کابل از تمامی مکتبهای دولتی و خصوصی و کورسهای سواد حیاتی خواسته تا دختران بالای 12 ساله را برای اجرای سرود در محافل و مجالس اجازه ندهند.
درهمین حال، شماری از کاربران از این کار استقبال کرده و شماری هم این مفکوره را طالبانی میخوانند.
مقیم مهران، کاربری در توییتر خود نوشته است: همهچیز میرود طالبانی میشود، این مکتوب ریاست معارف شهر کابل نشان طالبان شدن وضعیت است.
همه چیز میرود تا طالبانی شود. این مکتوب ریاست معارف شهر کابل نشان طالبانی شدن وضعیت است. طالبانیزم چند نفر لنگیسر و پیراهن پوش نیست، بلکه تفکری است که میرود کشور را فراگیرد. pic.twitter.com/qBXlNgePZh
— Moqim Mehran (@moqim1992) March 10, 2021
ازسویی هم قدسیه قنبری، در واکنش به این مکتوب میگوید که مکتوب ریاست معارف کابل درحالی صادر شده است که مباحث خیلی مهمتری مثل کمبود امکانات، کمبود ۰معلم، مشکلات نصاب تعلیمی آزارهای جنسی دختران و پسران و... وجود دارد.
من از متن مکتوب ریاست معارف شهر کابل شاخ کشیدم طالب نمیامده دستور آن تطبیق میشود پس مبنا نظام دموکراسی و حفظ حقوق مدنی اتباع کشور یک شعار است ،
— Hussain (@Hussain92663592) March 10, 2021
اکرم رسا، شهروند افغانستان در واکنش به این مکتوب در توییتر خود نوشته است: جالب است امارت نامده، ریاست معارف به مکاتب دخترانه دستورات ارسال میکند.
جالب است که امارت نامده، ریاست معارف شهر کابل در نامهای به مکتبهای دخترانه در این شهر دستور داده است که از این پس دخترانی که بیشتر از ۱۲ سال سن دارند نباید ترانه بخوانند. pic.twitter.com/R5VUA8SNXU
— Akram Rasa (@akram_rasa) March 10, 2021
اما درهمین حال، فاروق یکی از کاربران درجواب خانم قنبری نوشته است: بدون شک که ریاست معارف شهر کابل یک کار نیک را انجام داده البته این کا را برای حفظ عزت دختران نموده.
بدون شک که ریاست معارف شهر کابل یک کار نیک را انجام داده البته این کا را برای حفظ عزت دختران نموده .
— fqrooq (@fqrooq1) March 10, 2021
قمبری دخترک! شما کوشش نه کنید موضوع را به سمت دیگر بکشانید بیاید اگر هدف شوم وتحرک آمیزی داشته باشیم از آن دست برداشته وّ از کار های نیک پشتیبانی نمایم.
آتیه مهربان، واکنش تند نشان داده و در برگه فیسبوک خود نوشته است: داکتر احمد ضمیر گوارا شاید از دیدن دختران بالاتر از ۱۲ و پایینتر ۱۸ ،تحریک جنسی شود اما این مشکل عمومی مردان نیست. به نظر من بجای چنین فرمانی، این مریض جنسی باید از راس ریاست معارف شهر کابل برکنار شود. من احساس امنیت نمیکنم این آدم رئیس معارفی باشد که خواهران من در آن درس میخوانند.
سرپرست وزارت معارف هنوز یک زن است. متاسفم. فرستادن شاگردان به مدارس نتیجه نداد حالا ترانه خواندن دختران نوجوان ممنوع شد.
این واکنشها درحالی است که وزارت معارف و ریاست معارف شهر کابل درباره این مکتوب سخن نگفته اند.