به گزارش اسپوتنیک به نقل از طلوع نیوز، این گروه هشدار میدهند که اگر اعضای این گروه از سوی دولت افغانستان اعدام شوند، با واکنش این گروه روبهرو خواهد شد.
یک سخنگوی گروه طالبان تاکید دارد که تمامی زندان این گروه که از سوی دادگاههای حکومت افغانستان محکوم به اعدام شده بودند در فهرست پنج هزاری زندانیان طالبان رها شدهاند و هرگونه برخورد نادرست با دیگر زندانیان این گروه روند صلح را آسیب جدی میزند.
به گفتۀ این گروه، اکنون هیج زندانی طالبان در زندانهای حکومت افغانستان محکوم به اعدام نیستند.
معاون نخست ریاست جمهوری، امرالله صالح، که از سه ماه به این سو مسؤولیت تأمین امنیت کابل را به دوش گرفته است، دوبار بر اعدام شدن زندانیان وابسته به گروۀ طالبان که در بند حکومت استند تأکید کردهاست. صالح گفتهاست که این کار برای کمک به بهبود اوضاع کشور باید صورت بگیرد.
پرویز عربزاده، عضو مجلس نمایندهگان گفت: "ما کاری کنیم که به خیر مردم و وطن ما باشد".
بربنیاد آمارهای ادارۀ تنظیم امور زندانها، حدود یک هزار زندانی در زندانهای حکومت از سوی دادگاهها به اعدام محکوم شدهاند اما این نهاد شمار زندانیان سیاسی و اعضای گروه طالبان را روشن نساختهاست.
میرزا محمد یارمند، نظامی پیشین اظهار داشت: «تصمیمگیر بلاخره قوه اجراییه بوده نمیتواند. این، کار قوه قضاییه میتواند باشد. آنها سنجشی دارند دربارۀ ارتکاب عمل جرمی با مجازات پیش بینی شده".
اما دفتر معاون نخست ریاست جمهوری میگوید که اعدام زندانیان وابسته به گروه طالبان که به جرم شان اعتراف کردهاند، خواست خانوادههای قربانیان رویدادهایی است که در حملههای طالبان جان باختهاند.
محمد باقر کاظمی، عضو دفتر رسانههای معاونت نخست ریاستجمهوری در این خصوص گفت: "آزاد سازی بیش از پنج هزار زندانی که دولت افغانستان برای حسن نیت انجام داد، ماشین کشتار این گروه را متوقف نساخت. اعدام زندانیان این گروه همواره بر دهشت و وحشت مردم افغانستان تاکید دارند، یک خواست مشروع است".
با افزایش ترورهای هدفمندانه در کشور، حکومت افغانستان گروۀ طالبان را به دست داشتن در این ترورها و انفجارهای ماینهای مقناطیسی متهم کردهاست اما گروه طالبان دست داشتن شان را در این رویدادها رد کردهاند.