به گزارش اسپوتنیک، ارگ ریاست جمهوری افغانستان امروز نوشت: محمد اشرف غنی رئیس جمهوری اسلامی افغانستان شام روز گذشته از طریق ویدیو کنفرانس در نشستی که از سوی شورای روابط خارجی ایالات متحده امریکا از طریق ویدیو کنفرانس ترتیب شده بود، در مورد انکشافات اخیر در افغانستان به ویژه پروسۀ صلح، اهداف دولت جمهوری اسلامی افغانستان برای آوردن صلح و ثبات و آمادگی های هیات مذاکره کنندۀ دولت، صحبت کرد.
در ادامه این خبرنامه آمده است، که در این ویدیو کنفرانس که سفیر پیشین ایالات متحده امریکا در افغانستان و تحلیل گران و خبرنگاران مطرح نیز حضور داشت، رئیس جمهور غنی در مورد جرگه بزرگ مشورتی صلح نیز صحبت کرده، گفت که مردم افغانستان با یک صدا برنامه صلح دولت افغانستان را حمایت کردند و از طالبان خواستند که از جنگ و خشونت دست بکشند و یک راه حل سیاسی را بپذیرند.
وی افزود، که در جرگه بزرگ اجماع بزرگ به میان آمد و یک ظرفیت کلان سیاسی افغانستان به نمایش گذاشته شد که ما می توانیم تصمیم های بزرگ را در زمان اندک، بگیریم. جرگه بزرگ برای دولت و هیات مذاکره کننده خط مشی و حدود را مشخص کرد که روی چه چارچوب سیاسی با طالبان بحث شود، با آنان به چه نتیجه ای برسیم و همچنان چگونه آتش بس صورت گیرد.
همچنین در این خبرنامه آمده است، که رئیس جمهور کشور گفت، که اگر طالبان خواست مردم افغانستان را بخاطر صلح نپذیرند، مسئولیت ادامه جنگ به دوش شان خواهد بود و تاریخ آنان را محکوم خواهد کرد. رئیس جمهور درباره خواست مردم افغانستان در راستای برقراری صلح و نقش جامعه بین المللی و کشورهای منطقه در آوردن صلح نیز صحبت کرده، تصریح نمود که جامعه ما می خواهد هرچه زودتر آتش بس صورت گیرد و من آرزو دارم که این اجماع بزرگ در ختم جنگ و تامین صلح پایدار، ممد واقع گردد. رئیس جمهور غنی روی اجماع مردم افغانستان و جامعۀ بین المللی به هدف بزرگی که همانا یک افغانستان با ثبات، مستقل و دموکراتیک بوده و به تهدید تروریزم مواجه نباشد، صحبت کرد و گفت که امیدواریم این اجماع بتواند برای تامین صلح و ختم جنگ در افغانستان کمک کند. رئیس جمهور تاکید کرد، که طالبان باید تعهد خود را برای صلح نشان بدهند. وی از پیشرفت ها و تلاش های افغانستان که یک بخش عمدۀ آسیای مرکزی باشد و مناسبات خوبی را که افغانستان با این کشورها برای گسترش همکاری های تجارتی و ترانزیت و ایجاد دهلیزها، فراهم نموده است، صحبت کرد.
رئیس جمهور غنی در مورد ایجاد و گسترش روابط تجارتی و ترانزیتی با کشورهای چین، هند، ترکیه، عربستان سعودی و سایر کشورها نیز صحبت نمود.
وی در پیوند به نقش پاکستان نیز صحبت کرده، گفت که ما با مقامات آن کشور صحبت های خوبی داشتیم و پاکستان می تواند نقش مثبت را در منطقه ایفا کند. ثبات و توسعۀ اقتصادی در افغانستان باعث ثبات و رشد پاکستان نیز می گردد.
غنی خاطرنشان کرده است، که من با صدراعظم پاکستان در مورد مبارزه با فقر صحبت داشتم و گفتم که یک افغانستان با ثبات، فرصت را برای ما فراهم می کند تا همه ما در برابر فقر مبارزه کنیم و پاکستان می تواند در این عرصه نقش مثبت بازی کند.
رئیس جمهور افغانستان همچنین، روی نقش سازندۀ افغانستان در امر مبارزه با تروریزم تاکید کرده، گفت که از نقش افغانستان در راستای سرکوب تروریزم و امنیت منطقه و جهان چشم پوشی صورت نگیرد، زیرا افغانستان در خط مقدم مبارزه با تروریزم قرار دارد تا دوباره به لانه تروریزم بخاطر تهدید امنیت منطقه و جهان مبدل نگردد.
رئیس جمهور با اشاره به افزایش خشونت ها از سوی طالبان گفت: زمانی که هیات مذاکره کننده دولت افغانستان با طالبان مذاکرات را آغاز کنند، معلوم خواهد شد که طالبان راجع به افغانستان نوین چه فکر می کنند و آیا طالبان می توانند دستآوردهای ۱۹ سال گذشته افغانستان را که یک جامعه دموکرات و آزاد است، جذب کنند و از خشونت دست بکشند.
رئیس جمهور کشوردر اخیر سخنانش با اشاره بر اینکه ما در خصوص رهایی ۴۰۰ زندانی طالبان، قیمت گزاف را بخاطر برقراری صلح پرداختیم، گفت: اجندای اصلی ما این است که آتش بس برقرار گردد و پایان خشونت از اهداف عمدۀ هیات مذاکره کنندۀ دولت افغانستان می باشد.
یادآوری می کنیم، که شورای امنیت ملی افغانستان امروز از آزادی هشتاد زندانی گروه طالبان خبر داد.