به گزارش اسپوتنیک به نقل طلوع نیور، وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان میگوید که نباید مینیاتور و خوشنویسی به عنوان دو هنر اصیل افغانستان، نباید بهنام ایران و ترکیه در سازمان علمی، فرهنگی و آموزشی سازمان ملل یا یونسکو ثبت شوند.
پیش از این، ایران و ترکیه تلاش کردند تا هنر مینیاتور و خوشنویسی را بهعنوان میراث فرهنگی مشترک دو کشور در فهرست یونسکو ثبت کنند.
ظاهر زهیر، نامزد وزیر اطلاعات و فرهنگ افغانستان در برابر این اقدام ترکیه و ایران اعتراض دارد: «ما این ادعا را داریم که اصالت و اولویت این هنر در افغانستان است و ادعای مالکیت عام و تام آن را ما داریم ولی دیگران را نیز شریک میدانیم».
در همین حال، نقاشان و خوشنویسان افغان میگویند که از این اقدام ترکیه و ایران بسیار ناراحت استند.
یونس که سی سال میشود به سبک مکتب بهزاد هروی نقاشی میکند می گوید که بسیار ناراحت است که ایران و ترکیه میکوشند تا هنر میناتور و خوشنویسی افغانستان را بهنام آن کشورها در یونسکو ثبت کنند: «در هرکجایی از جهان کسی که مینیاتوری را بشناسند اگر از وی در مورد مینیاتوری بپرسید او میگوید که بهترین مینیاتوری، مینیاتوری کمال الدین بهزاد هروی است و کمال الدین بهزاد و هروی از افغانستان و هرات خود ما است».
وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان میگوید که کمالالدین بهزاد در دورۀ تیموریان و حاکمیت سلطان حسین بایقرا و امیرعلی شیرنوایی مینیاتوری و نقاشی اسلامی و سپس خط نستعلیق را در هرات بنیان گذاشت.
رسول باوری، معین فرهنگی وزارت اطلاعات و فرهنگ میگوید که کمالالدین بهزاد هنرمندی بود که تصویر زنده جان را وارد هنرنقاشی ساخت و مکتب و فکری با نام خودش به جا بماند: «مهارت وی در این بود که جای بسیار محدودی را انتخاب کرد و مفهموم بسیار بزرگی را در آن گنجانید».
کمال الدین بهزاد که در دورۀ تیموریان در هرات زندهگی میکرد اکنون آرامگاه وی نیز منطقه زیارت سید عبدالله مختار در هرات است.